3 dingen die je helpen om ‘groot’ te denken en om positief te blijven!

 

dingen die je helpen om groot te denken en om positief te blijven

Om groot te denken en om positief te blijven in moeilijke tijden is niet eenvoudig. Wanneer jij je rekeningen niet kunt betalen, of niet meer dan twee uur slaap hebt gehad in een paar nachten en jouw relaties op scherp staan… Dan kan het moeilijk zijn om te geloven dat alles uiteindelijk goed komt.

Het vermogen om verder te kijken dan je huidige situatie en om te begrijpen dat alles uiteindelijk goed zal komen… Is essentieel in het leven van een ondernemer.

Wanneer je aan een ondernemer denkt, denk je vaak al snel aan de statussymbolen van succes zoals geld, auto’s, huizen en andere materiële bezittingen.

Er is echter ook nog een andere kant aan de ondernemerslevensstijl die aandacht verdient. Gary Vaynerchuk vertelt over de droomdienst van 19.00 uur -2.00 uur. Dit houdt in dat je tijd vrijmaakt om aan je business te werken zonder afleiding. Vasthouden aan een schema als dit is extreem moeilijk.

Volgens een artikel in Fast Company zijn bedrijven die het eerste jaar hebben overleefd gedaald van 569.419 in 1994 tot 106.789 in 2016. De uitdagingen die vaak samengaan met de triomfen van het ondernemerschap kunnen erg vermoeiend zijn.

Wat zijn de 3 dingen voor jou om groot te denken en om positief te blijven?

1. Omring jezelf met goede mensen

Voor velen van ons is het gebruikelijk om te horen en te lezen over het belang om jezelf te omringen met positieve en productieve mensen.

Mijn moeder heeft het belang van deze eigenschap benadrukt sinds ik op de kleuterschool zat. Als het om business gaat, is dit buitengewoon belangrijk omdat anderen je kunnen blootstellen aan verschillende niveaus en soorten aan succes.

Goede mensen kunnen je pushen om het maximale uit jezelf te halen en je gezonde verstand te gebruiken. Dit is vooral erg waardevol wanneer het niet goed met je gaat.

“Choose your friends wisely, and also choose friends that you can trust.” –Elyn Saks

2. Besef dat je nooit te oud bent om te leren

In dit competitieve tijdperk moet je bereid zijn om te groeien door een consistente inspanning om nieuwe talenten te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen.

Zoals Tim Denning stelt: “zonder wilskracht, zal je geest de weg van de minste weerstand nemen.

Het lezen van boeken, het aanleren van nieuwe vaardigheden en technieken zijn essentiële gewoonten van de ondernemer.

Ze kunnen ook jou helpen bij het ontwikkelen van het vermogen om verder te denken dan jouw huidige persoonlijke of zakelijke positie.

3. Ontdek wie je bent en wat je kan

Als ondernemer moet je een reden hebben voor het bestaansrecht van jouw bedrijf die diep in je ziel graaft. In de inleiding zei ik dat de levensstijl van een ondernemer niet gemakkelijk is.

Soms is zelfs een dagelijkse dosis meditatie of gebed nodig om het einde van de dag te bereiken. Zonder een brandend verlangen om een impact te maken… Als je niet het gevoel hebt dat je werk deel uitmaakt van een hogere roeping, zal de verleiding om te stoppen ook te sterk zijn.

Meditatie of bidden is daarom best aan te raden als je in moeilijke tijden en situaties begeeft.

“Discipline is the bridge between goal and accomplishment” – Jim Rohn

Dus, wat zijn de praktische stappen om groot te kunnen denken en positief te blijven?

De details van het proces zullen voor iedereen anders zijn. Maar in principe begint het met het creëren van dagelijkse doelen en eindigt het met consistente uitvoering.

Deze kleine stappen leiden tot grotere overwinningen.

Als je eenmaal de omringt bent met de juiste mensen, de zelfdiscipline hebt om verder te leren en een grondige reden hebt om te slagen… Is de volgende stap om je doelen te realiseren.

Je kunt alle middelen en mindsets gebruiken… Maar als je niet bereid bent om actie te ondernemen, is het nutteloos.

Gebruik vandaag als een kans om vooruitgang te boeken bij het transformeren van jouw droom in een realiteit!

Tot slot:

Wat is jouw methode om positief te blijven? Laat het weten in de reacties hieronder!

gebrek aan zelfvertrouwen
Up Next:

Heb jij een gebrek aan zelfvertrouwen? Check dan dit artikel voor handige tips en info!

Heb jij een gebrek aan zelfvertrouwen? Check dan dit artikel voor handige tips en info!