5 boeken die je MOET lezen – Geef jouw persoonlijke groei een boost!

Ongeacht wie je bent of wat je doet, er zullen momenten in je leven zijn waar jij je minder gemotiveerd en geïnspireerd voelt. Dit is heel normaal, het overkomt iedereen wel eens.

Het probleem met deze inspiratieloze momenten zijn dat je niet alleen geen enthousiasme meer hebt, maar ook onzekerder wordt.

In plaats van dat je sterk gelooft in jouw kwaliteiten en vaardigheden, ga je er juist aan twijfelen. Ondanks de successen die je tot nu toe hebt gehad. Dit zijn geen makkelijke periodes.

Om te voorkomen dat jij je als persoon niet verder blijft ontwikkelen, moet je alles proberen om opnieuw gemotiveerd te raken.

Eén van de beste manieren om weer op het juiste pad te belanden, is door motiverende boeken te lezen.

Hieronder vind je een lijst met 5 must-read boeken voor meer inspiratie en motivatie.

1. Denk groot & wordt rijk door Napoleon Hill

Oorspronkelijk geschreven in 1930, maar het is nog steeds één van de beste boeken ooit als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Hoewel de titel suggereert dat je rijk zult worden met het lezen van dit boek, zit er juist een veel diepere filosofie achter. Het gaat namelijk vooral om de positieve effecten van het mastermind principe, dat door Napoleon Hill zelf werd vastgesteld.

Strenght and growth come only through continuous effort and struggle. – Napoleon Hill

Het boek is door Hans Keizer vanuit het Engels vertaald, op een heldere en motiverende manier. Het boek bevat eigentijdse voorbeelden, waardoor de informatie nog altijd relevant is. Denk groot & wordt rijk mag simpelweg niet in je boekenkast ontbreken.

2. You Are a Badass: How To stop Doubting Your Greatness and Start Living an Awesome Life door Jen Sincero

Gebruikmakend van haar ervaring als succescoach en bestsellerauteur, biedt Jen Sincero met dit boek een leuk alternatief voor al die saaie zelfhulpboeken. Hoewel vol grappige opmerkingen en uitgesproken humor, is dit boek bedoeld voor iedereen die zijn carrière wil verbeteren. Dit doe je volgens Jen Sincero door je te richten op de dingen die jou echt tegenhouden in het benutten van je volledige potentie.

De meeste mensen hebben de mindset waarbij ze denken dat ze zullen falen voordat ze het zelfs hebben geprobeerd. Met You Are a Badass leer je te stoppen met twijfelen aan jezelf door je te concentreren op je sterke punten. Terwijl je tegelijkertijd je mindere eigenschappen accepteert.

3. Survival elke dag door Bear Grylls

survival elke dag door bear gryllsBear Grylls ken je waarschijnlijk van Discovery Channel waar hij je laat zien hoe je op de meest ruige en onbewoonbare gebieden in de wereld kunt overleven.

Na het succes van zijn autobiografie, heeft hij een boek geschreven over hoe je de uitdagingen van de alledag overwint met behulp van zijn inspirerende levenslessen.

Hoe ga je met tegenslagen om? Hoe krijg je een team zover om jou te volgen (ondanks de risico’s)? Waarover moet je beschikken om jouw ultieme doel te bereiken? Bear Grylls legt het in Surival elke dag uit door middel van zijn exotische avonturen, maar ook met tips uit het alledaagse leven, waardoor Bear een inspiratie is voor velen.

Inspirerende levenslessen van de Ultimate Survival expert; Bear Grylls

4. The Power of Habit door Charles Duhigg

We weten allemaal dat slechte gewoontes iemands leven compleet kan ruïneren, maar kunnen goede gewoontes juist het tegenovergestelde doen?

Zo ja, hoe gaan we dan om deze goede gewoontes in onze leven toe passen en slechte gewoontes vermijden? The Power of Habit beantwoord deze vragen. Het boek richt zich op hoe en welke gewoontes jouw leven positief/negatief beïnvloeden.

Het beschrijft ook de ‘Golden Rule habit‘, dat zich focust op het vervangen van slechte gewoontes met goede gewoontes. Als gevolg hiervan worden positieve gewoontes automatisch geadopteerd. Dit boek is er daarnaast ook op gericht om in jezelf te geloven.

Omdat dat dé basis is, niet alleen van goede gewoontes, maar ook van elke vorm van succes waarnaar je opzoek bent in je leven.

5. The Power of Positive Thinking door Dr. Norman Vincent Peale

Als één boek symbool staat voor inspiratie en motivatie, dan is het dit boek wel. The Power of Positive Thinking heeft meer dan 5 miljoen mensen geholpen om hun doelen te bereiken en hun leven te verbeteren. Het boek richt zich op het bieden van een positieve geruststelling voor de lezer.

Maar er zit nog veel meer in dan alleen maar vriendelijke woorden.

Tijdens het lezen leer je praktische informatie waarmee jij je leven kunt omdraaien en jouw zicht op het leven kunt verbeteren. Je leest hoe je alle blokkades op weg naar jouw succes kunt overwinnen.

Change your thoughts and you change your world. – Dr Norman Vincent Peale

Deze bestseller moet je lezen als je weer in jezelf wil geloven, jouw kracht en motivatie wil terugvinden, hoe je al jouw slechte gewoontes overwint en hoe je minder zorgen maakt.

Zo ben je in staat om weer een gezonder en gelukkiger leven te leiden.

Bonus: 7 tips voor meer zelfvertrouwen

Ik hoop dat je wat aan dit artikel had. Laat in de reacties hieronder je mening achter over de bovenstaande 5 motiverende zelfhulpboeken.

Suggesties voor andere boeken zijn ook hartstikke welkom 🙂

Ben jij PUUR gefocust op het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen? Dan is mijn gratis e-book met 7 tips voor meer zelfvertrouwen precies wat jij nodig hebt.

Met behulp van 7 simpele, praktische en effectieve tips kun jij vandaag nog beginnen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. 

Veel succes!

>