De 9 lessen die ik heb geleerd in 2017 die jij nu ook kan toepassen!

lessen die ik in 2017 heb geleerd

Elk jaar reflecteer ik op de lessen die ik heb geleerd, zodat ik goed kan herinneren wat ik het jaar bereikt hebt en anderen kan laten inspireren om hun eigen dromen en doelen te bereiken.

Het mooie van deze lessen is dat je ze meteen kan toepassen in je eigen leven. Het opgeven van excuses en actie ondernemen is eigenlijk de enige manier om leuke dingen te kunnen doen waarvan je droomt. Ook al realiseer jij je misschien niet dat jouw droomleven binnen je bereik ligt.

Dit zijn de geweldige lessen die ik in 2017 heb geleerd:

Ik kan mijn angst overwinnen en jij kan dat ook.

2017 was voor mij een jaar van het overwinnen van angsten. Ik deed de ongemakkelijke dingen die ik eerder vaak uitgesteld heb en dit liet me toe om mijn angst te doorbreken. Het geheim was om die moeilijke activiteiten in te plannen en niet na te denken over de mogelijke gevolgen.

Tot die angstaanjagende activiteiten behoorden bijvoorbeeld: spreken in het openbaar en het erkennen van mijn zwakheden. Het was allemaal een hele uitdaging, maar als ik terugkijk, is daar de persoonlijke groei in 2017 vandaan gekomen.

Jij kunt je angsten ook overwinnen. Probeer het gewoon en maak je geest los van wat er kan gebeuren.

gevaarlijke hobbies

Ik kan slechte gewoontes overwinnen en jij kan dat ook.

In voorgaande jaren negeerde ik mijn verslavingen (dit klinkt heftiger dan dat het is). In 2017 ontdekte ik wie ik wilde zijn en gaf ik die slechte gewoontes op om ruimte te maken voor wat ik in mijn leven wilde.

Ik lieg niet meer tegen mezelf. Het overwinnen van slechte gewoontes voelt 10 keer beter dan het jezelf toegeven aan deze gewoontes. De sleutel om deze slechte gewoontes te verslaan was om hulp te krijgen van iemand anders dan ikzelf, die controleerde of ik aan mijn goede voornemens hield. 

Ik kan gefocust zijn en jij kan dat ook.

2017 kwam ik in contact met het minimalisme en ik gebruikte deze lifehack in elk aspect van mijn dagelijks leven. Aan het einde van dit alles gaf deze nieuwe focus die ik creëerde mij de volgende informatie:

– Meer tijd

– Minder materiële bezittingen

– Betere relaties met mijn familie, vrienden en collega’s

– Meer geld

Focus gaat niet over om productiever te zijn; het gaat om minder te doen.

“Trek al het lawaai van je af en wat er dan achterblijft, is een fenomenaal gevoel van focus dat je kunt gebruiken om je grote doelen te bereiken”

Als mijn lawaaierige, gedesorganiseerde geest gefocust kan worden, dan kan jouw geest dat ook.

Ik kan aardig zijn en jij kan dat ook.

2017 ging over nadenken voordat ik actie ging ondernemen. In plaats van te verzaken aan boos gedrag, heb ik ervoor gekozen eerst te denken en later te reageren. Door deze verandering ben ik vriendelijker voor iedereen.

Als een auto mij in het verkeer afsnijdt, overweeg ik nu eerst de gevolgen zodat de situatie niet uit de hand kan lopen.

Als iemand in mijn buurt iets zegt wat ik niet leuk vind, probeer ik niet superieur te klinken en laat ik ze hun eigen mening hebben. We kunnen allemaal aardig zijn als we eerst nadenken voordat we wat zeggen.

We hebben meer vriendelijkheid nodig in de wereld en het begint bij jou. Probeer aardig te zijn en zie hoe goed dit voelt.

Ik kan spreken in het openbaar zonder voorbereiding en jij kan dat ook.

Mijn spreekvaardigheid in het openbaar is verbeterd in 2017, maar ik heb nooit gedacht dat ik zonder voorbereiding zo goed kon spreken. 2017 bewees dit idee als onjuist.

Misschien heb jij een angst voor spreken in het openbaar en een van de beste dingen die je dan kunt doen is door het gewoon te doen zonder enige aantekeningen of een idee van wat je gaat zeggen.

Voorbereiding kan vaak leiden tot een overmatige planning die een weer een nieuwe soort angst met zich meebrengt.

Als ik kan gaan van bang zijn van spreken in het openbaar tot er een expert in te worden, dan kan jij dat ook.

Probeer in het openbaar te spreken zonder voorbereiding, over een onderwerp dat je goed kent.

Ik kan goed investeren en jij kan dat ook.

Veel geld was altijd iets dat ik wilde hebben, zodat ik mijn tijd kan besteden aan dingen die ik het liefste doe.

2017 was het jaar waarin ik eindelijk begon te investeren, niet alleen in mezelf en mijn persoonlijke ontwikkeling, maar ook in beleggingen met een financieel rendement.

Ik gebruikte de Warren Buffett-strategie voor aandelen en het gebruik van indexfondsen, maar ook om me te verdiepen in investeringen met een hoger risico, zoals cryptocurrency.

Beide strategieën bleken voor mij winstgevend te zijn. goed investerenHet belangrijkste wat ik echter deed, was minder uitgegeven en automatisch geld van mijn inkomen aftrekken en in beleggingen stoppen. Jij kunt vanuit elke financiële positie beginnen en elk bedrag beleggen.

De sleutel die ik heb gevonden is om van investeren een gewoonte te maken en deze te automatiseren. Je hebt ook een risicoverevening nodig en een beetje hoog risico in uw portefeuille.

Als ik goed kan financieren zonder financiën, dan kan jij dat ook.

Als je niet goed weet waar je moet beginnen, lees dan boeken over beleggen. Die zijn er voldoende 🙂

Ik kan beter met mijn tijd omgaan en jij kan dat ook.

Minder koffie en meer tijd met gelijkgestemde mensen waren beslist verstandige beslissingen in 2017. Ik stopte met het proberen om iedereen tevreden te stellen. Ik leverde elke nee met respect, positiviteit en nederigheid.

Ik heb mijn tijd geïnvesteerd in activiteiten zoals bloggen, lezen en ontspannen. Dit gaf me meer van wat ik wilde en minder van de prioriteiten van anderen. Proberen om iedereen gelukkig te maken is een loserstrategie die je bezig zal houden en je als onzin zal ervaren. Kies eerst jezelf als het gaat om tijd.

Als ik meer uren per dag kan vinden en kan doen waar ik van houd, dan kan jij dat ook. Investeer je tijd alsof je je zuurverdiende geld zou verdienen.

Ik kan een bedrijf starten en jij kan dat ook.

bedrijf starten

2017 was het jaar waarin ik mijn ondernemingen oprichtte. Mijn zakelijke ondernemingen stellen me in staat om anderen te helpen en betaald te krijgen om te doen waar ik van houd.

Jarenlang heb ik gesproken over het starten van een bedrijf na mijn vorige ondernemingen, maar ik heb altijd gedacht dat ik niet goed genoeg was en niet genoeg waarde had om te leveren. Ik had het mis.

Jij hebt waarschijnlijk ook ongelijk over waarom je morgen geen bedrijf kunt starten. Probeer het gewoon. Begin om geld te vragen aan mensen die je expertise kunnen gebruiken.

Ik kan gezond eten en voor mezelf zorgen, en jij ook.

Eten was een ander gebied dat ik uit de hand lieten gaan (een soort van verslaving). Dit leidde tot een milde suikerverslaving. Dit trok mijn energie weg en maakte me moe. Ik ontdekte ook door heel veel experimenten dat ik niet genoeg sliep.

Ik sta nu op een minimum van acht uur slaap. Dit heeft me een hernieuwde energie gegeven en heeft me in staat gesteld om te presteren op het gebied van mijn passies. We moeten voor onszelf zorgen anders kunnen we niet ten volle genieten van het leven.

Als ik gedisciplineerd kan zijn en goed voor mijn lichaam kan zorgen, dan kan jij dat ook. Behandel je lichaam goed en het leven zal nog mooier zijn.

Wil jij meer ‘lifehacks’ leren..? Lees dan mijn andere artikelen.

Veel succes met het jaar 2018!

>