Arrogantie vs Zelfvertrouwen? Het verschil dat jouw leiderschap maakt of breekt

Om een ​​succesvolle leider te worden, is zelfvertrouwen een essentiële eigenschap.

Het is een kwaliteit die je kan helpen om sterke relaties met anderen op te bouwen, dingen gedaan te krijgen van medewerkers en jouw baan of bedrijf effectief voort te zetten.

Soms kunnen leiders echter overdrijven. Hun zelfvertrouwen komt daarom vaak over als arrogantie.

Zelfverzekerde leiders geloven in zichzelf, luisteren naar anderen en accepteren het standpunt van anderen.

Ze kunnen geweldige teams bouwen, anderen motiveren en een bedrijfscultuur positief beïnvloeden.

Arrogantie kan juist worden beschouwd als een gebrek aan waardering. Dit houdt in dat je erg vol bent van jezelf en denkt dat je altijd gelijk hebt.

Om een ​​goede leider te zijn, moet je een dunne lijn bewandelen tussen zelfvertrouwen en arrogantie. Succesvolle leiders zijn down-to-earth, attent en bescheiden in hun relaties met hun werknemers.

Leiders kunnen zichzelf en hun organisaties schade toebrengen als ze arrogantie uitstralen in plaats van zelfvertrouwen. Ze kunnen de motivatie van werknemers verminderen wat tot slechte resultaten leidt.

Dus, hoe kunnen leiders weten wanneer hun zelfvertrouwen als arrogantie wordt beschouwd?

De onderstaande 8 signalen in dit artikel zullen je hierbij helpen.

1. Ze geloven dat ze de slimste zijn

arrogantie vs zelfvertrouwen

Arrogante leiders geloven dat zij de slimste in de organisatie zijn. Wanneer iemand tegen hun mening ingaat, negeren ze dat volledig.

Zulke leiders kleineren degenen die het niet met hen eens zijn. Ze houden er niet van om uitgedaagd of in twijfel getrokken te worden.

Dit maakt dat de ondergeschikten het besluit maar accepteren, zelfs als de leider ongelijk heeft, wat negatieve gevolgen heeft voor de organisatie.

Leiders met een gezonde dosis aan zelfvertrouwen vragen om eerlijke feedback van collega’s, klanten en anderen met wie ze samenwerken. Ze hebben de zelfverzekerdheid om kritiek te accepteren die ze vervolgens positief gebruiken.

2. De onwil om te leren

Leiders die arrogant zijn, beschouwen zichzelf niet alleen als slimmer dan anderen, maar zijn ook niet bereid om van mensen te leren. Ze denken dat ze alles weten en in staat zijn om het bedrijf in hun eentje succesvol te beheren.

Zelfverzekerde leiders behouden juist een leerhouding zodat ze zich continu kunnen verbeteren op alle gebieden van hun leven. Ze zoeken actief naar nieuwe informatie en geloven in het verkrijgen van wijsheid van anderen.

Ze realiseren zich dat er altijd wel wat nieuws valt te leren.

“A true leader has the confidence to stand alone, the courage to make tough decisions, and the compassion to listen to the needs of others. He does not set out to be a leader, but becomes one by the equality of his actions and the integrity of his intent.” – Douglas MacArthur

3. Geen fouten kunnen toegeven

geen verantwoordelijkheidsgevoelArrogante leiders accepteren hun fouten niet en wijzen snel op fouten van anderen.

Ze geven anderen de schuld als er dingen misgaan, en nemen geen verantwoordelijkheid voor hun daden en fouten. Ze geloven niet in excuses aanbieden.

Zelfverzekerde leiders zijn bescheiden, geven gemakkelijk hun fouten toe, leren van deze fouten en zorgen ervoor dat ze dezelfde fouten niet opnieuw maken.

Ze zien hun fouten nooit als een teken van zwakte. Ze begrijpen dat ze niet perfect zijn en kunnen dingen fout maken, om zo te blijven leren. Hierom zijn ze meestal rolmodellen voor anderen in hun organisatie.

4. Ze luisteren niet

Arrogante leiders missen luistervaardigheden en hebben weinig empathisch vermogen. Ze zijn alleen bezig met zichzelf in plaats van het luisteren naar de zorgen van anderen.

Ze laten zien dat ze belangrijkere zaken hebben dan hun werknemers.

Zelfverzekerde leiders zijn daarentegen goede luisteraars. Ze stellen hun ondergeschikten op hun gemak en voelen zich op hun gemak dankzij het geduld en de empathie die ze tonen.

5. Het hebben van zelfzucht

het hebben van zelfzuchtArrogante leiders stellen zichzelf en hun persoonlijke agenda’s voor op doelen van de organisatie zelf en het algemene belang.

Ze stellen hun eigen belang voorop en nemen weinig beslissingen die gunstig zijn voor iedereen.

Leiders met zelfvertrouwen geven juist voorrang aan hun ondergeschikten, ondersteunen en inspireren hen om zakelijke doelen te bereiken.

Ze stimuleren de ontwikkeling van anderen.

Ze begeleiden en motiveren hen om effectief en succesvol te werk te gaan.

6. Neerbuigende woorden gebruiken

Arrogante leiders vinden het niet erg om anderen op het verkeerde been te zetten met neerbuigende woorden. Hun arrogantie komt tot uiting in hun communicatie, zowel verbaal als non-verbaal.

Ze verheffen hun stem wanneer ze met mensen praten om hun punt te bewijzen en ze vinden het niet erg om hun ondergeschikten te vernederen in de bijzin van anderen.

Leiders die arrogant zijn verliezen om deze reden de loyaliteit van hun teamleden. Zelfverzekerde leiders respecteren anderen juist en communiceren op een beleefde manier.

7. Onzekerheden

Leiders die arrogant zijn, hebben onzekerheden. Ze hebben externe validaties nodig, dus proberen ze zichzelf te overtuigen dat ze de beste zijn. Ze vergelijken zichzelf continu met andere mensen (een vorm van onzekerheid) en krijgen voldoening van mislukkingen van anderen.

Zelfverzekerde leiders hebben geen erkenning van andere mensen nodig en hebben niet het verlangen om te laten zien hoe goed ze eigenlijk zijn.

Leiderschap is mensen laten zien dat ze meer kunnen dan dat ze zelf dachten.

8. Opscheppen

arrogante leiders scheppen opArrogante leiders scheppen op over zichzelf en hun prestaties. Ze praten graag over hun doelen en dromen. Ze houden er niet van om anderen te prijzen en erkenning te geven als ze geweldig werk doen of succesvol zijn.

Zelfverzekerde leiders erkennen de prestaties van andere mensen wel. Ze prijzen anderen in het openbaar en praten met ondergeschikten als gelijken.

Zelfvertrouwen hebben zonder arrogant te worden is een uitdaging die elk mens (maar vooral leiders) te allen tijde op hun agenda moeten hebben.

Om ervoor te zorgen dat je op de lange termijn zelfverzekerd en niet arrogant overkomt, moet je jezelf voortdurend controleren.

De beste manier waarop een leider zelfvertrouwen kan tonen, is door nederigheid. Nederige leiders hebben een hoog zelfrespect en zelfbewustzijn en zijn gemotiveerd betere prestaties te leveren.

Behandel jezelf vriendelijk, erken je zwakheden, neem verantwoordelijkheid voor je fouten, leer met kritiek om te gaan en vergelijk jezelf niet met anderen om niet arrogant over te komen.

Wat maakt volgens jou een goede leider? Geef je mening in de reacties hieronder!

Meer zelfvertrouwen opbouwen?

Waarom staan sommige mensen stevig in hun schoenen terwijl andere mensen juist een gebrek aan zelfvertrouwen hebben?

Zelfvertrouwen is een eigenschap die je kunt ontwikkelen. Helaas is niet iedereen gezegend met een gezonde dosis aan zelfvertrouwen.

Maar geen zorgen. Download mijn e-book (gratis) en ontvang 7 tips voor meer zelfvertrouwen!

Veel succes!

>