Hoe bouw je zelfvertrouwen op? 10 manieren om zelfvertrouwen op te bouwen

<thrive_headline click tho-post-118 tho-test-36>Hoe bouw je zelfvertrouwen op? 10 manieren om zelfvertrouwen op te bouwen</thrive_headline>

Hoe bouw je zelfvertrouwen op? Zelfvertrouwen is het geheime ingrediënt dat succesvolle mensen gebruiken om zich te onderscheiden van de rest en om direct contact te leggen met vreemden.

Meer zelfvertrouwen helpt jou om jouw doelen en dromen te bereiken, op zakelijk en privégebied.

Als jij je zelfverzekerd voelt, geef je iets in jezelf aan dat je helpt iets te bereiken wat je dacht dat onmogelijk was. Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je dromen beter haalbaar worden en je alles kunt doen wat je maar wilt.

Het vertrouwen in jezelf is dus echt essentieel om je volledige potentie te kunnen benutten. Helaas hebben veel mensen een gebrek aan zelfvertrouwen. Dus hoe bouw je zelfvertrouwen op?

Goed nieuws; zelfvertrouwen is een eigenschap dat je kunt ontwikkelen. En in dit artikel bespreken we 10 manieren om een sterk & blijvend zelfvertrouwen te krijgen.

Hoe bouw je zelfvertrouwen op?

Zelfvertrouwen opbouwen is een lastig proces. Veel mensen slagen er ook niet in om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Daarom is het verstandig om gelijk hulp te zoeken van een getraind en gekwalificeerd persoon voor ondersteuning. Volg bijvoorbeeld een online cursus om in een korte tijd jouw zelfvertrouwen en zelfrespect terug te vinden.

Als je geen begeleiding nodig denkt te hebben, ga dan alvast naar de tip 1.

De e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen is een echte aanrader voor het opbouwen van meer zelfvertrouwen. Je krijgt bij deze cursus stap-voor-stap begeleiding zodat je gegarandeerd resultaten gaat behalen.

Heb je interesse?

Klik dan hier voor meer informatie over de e-cursus Blijven Zelfvertrouwen!

1. Vergeet de meningen van anderen

Een snelle manier om jouw zelfvertrouwen negatief te beïnvloeden, is door je zorgen te maken over wat anderen van jou denken en verwachten.

Er is geen weg naar succes en er zijn miljoenen manieren om bij je droombestemming te komen.

Als je je succes vergelijkt met dat van iemand anders, kan dat negatieve gevoelens teweegbrengen die onnodig zijn. Vergelijk jezelf daarom niet met anderen, maar focus je op jezelf. 

Confident people couldn’t give a rats ass about what other people think because they know that their own individuality is what makes them successful. – Tim Denning

2. Geef mensen je volledige aandacht

In een wereld vol digitale afleidingen is het geven van vertrouwen een teken van zelfvertrouwen.

Wanneer je iemand voor de eerste keer ontmoet, kijk ze dan in de ogen en laat zien wie je bent. Denk ook aan je houding; rechte schouders, kijk niet naar beneden en geef geen slappe handdruk.

Door je te laten af te leiden door je telefoon, laat je zien dat je geen controle hebt en een slaaf bent van een hogere macht. Vertrouwen in jezelf komt voort vanuit hoe je anderen behandelt, behandel ze dus goed en geef ze je volledige aandacht!

3. Wees trots op je uiterlijk

hoe kom ik zelfverzekerd overZelfverzekerde mensen zijn trots op hun uiterlijk. Ze zorgen ervoor dat hun schoenen schoon en mooi zijn, ze strijken hun hemd en kammen hun haar.

Het is nou eenmaal zo; mensen zijn oordelende wezens. Wanneer we iemand voor de eerste keer ontmoeten, kan de manier waarop ze verschijnen ons vrij snel vertellen of we in de toekomst weer contact met ze willen maken.

Vergroot je kansen op succes door goed na te denken over hoe je uniek kunt zijn en er tegelijkertijd goed uit kunt zien. Ik weet niets over jou, maar als ik een mooi shirt draag met mijn beste schoenen, heb ik behoorlijk veel zelfvertrouwen. Mezelf goed kleden vergroot de kans dat ik op mijn best zal zijn en alles zal geven wat ik te bieden heb.

4. Krijg meer energie

Het is moeilijk om vertrouwen in jezelf te hebben als je geen energie hebt. Krijg meer energie door het eten van hoogwaardige, voedzame voedingsmiddelen en regelmatig aan lichaamsbeweging te doen. Er is niets dat ik leuk vinder dan te stuiteren op een trampoline of te sporten om mijn energieniveau te verhogen.

Beweging ontwikkelt veel positieve chemicaliën in je bloedbaan wat voor meer zelfvertrouwen zorgt. Om zelfverzekerd over te komen, hoef je alleen maar meer energie in je lichaam te creëren.

5. Coach diegenen die onzekerder zijn

Er is niets dat ons meer zelfvertrouwen geeft dan diegene te helpen die (nog) niet op hetzelfde niveau bevinden als wij.

Het coachen van stagiaires, beginnende ondernemers, kinderen, en degenen die moeilijke tijden doormaken, bouwt ons (onbewust) zelfvertrouwen op.

Het laat ons zien dat we positieve veranderingen in de wereld kunnen aanbrengen en mensen kunnen helpen meer te worden dan ze dachten dat ze zouden kunnen zijn.

We kunnen onze levenservaring gebruiken voor het goede in plaats van het kwade en een enorme kennis toevoegen aan degenen die bereid zijn te luisteren.

Deel van zelfvertrouwen is het bevorderen van de overtuiging dat we alles kunnen doen wat we ook denken. Anderen coachen geeft ons verwijzingen om ons te helpen geloven dat we de beste versie van onszelf leven.

When those we coach start to have their own success, we get an incredible feeling of fulfillment which translates into even greater levels of confidence that flow through our being and make us feel like Superman.

6. Gebruik angst om jouw zelfvertrouwen te vergroten

wat is de oorzaak van mijn straatvreesHoe bouw je zelfvertrouwen op? Het overwinnen van een grote angst in je leven is een bewezen strategie om een sterk en blijvend zelfvertrouwen op te bouwen.

We hebben allemaal wel een te maken gehad met een angst die ons vermogen in het leven beperkt heeft. Je hebt vast wel eens je angst overwonnen en de kracht ervaren die gepaard gaat het overwinnen van je angst.

Je angst overwinnen kan een manier zijn om jezelf te motiveren en je droom te verwezenlijken. We zijn ook bang voor mislukking en het schuldgevoel dat kan ontstaan we een fout hebben gemaakt.

Door onze fouten te analyseren als leermomenten, kun je toekomstige foutenvoorkomen.

7. Oefen het spreken in het openbaar

De manier waarop we communiceren zegt veel over hoe zelfverzekerd we zijn.

Door regelmatig in het openbaar te spreken, overwin je niet alleen één van de grootste angsten die mensen hebben, maar je bouwt ook vertrouwen dankzij de wijze waarop je communiceert.

Professionele openbare sprekers bewegen zich rond het podium, kijken je in de ogen aan en vertellen inspirerende verhalen die ons overtuigen om actie te ondernemen.

Dit zijn allemaal kenmerken van zelfvertrouwen, die jij ook kunt ontwikkelen als je regelmatig in het openbaar spreekt.

8. Straal meer zelfvertrouwen uit

meer zelfvertrouwen uitstralenOm meer zelfvertrouwen te krijgen moet je er zelfverzekerder uitzien. Klinkt eenvoudig en dat is het ook.

Probeer een sterke houding te hebben en rechtop te zitten. Wanneer je rondloopt, sta rechtop en loop alsof je weet waar je naartoe gaat (ook als je helemaal niet weet waar je naartoe moet).

Zorg ervoor dat je tijdens het praten een sterke en duidelijke toon in jouw stem hebt. Spreek met gezag, zelfs als je dit niet hebt. Maak de bewegingen van je lichaam open, niet gesloten.

De gebaren die je gebruikt, zeggen veel over hoeveel zelfvertrouwen je hebt. Zelfverzekerde mensen gebruiken meestal ”over the top”  gebaren. De manier waarop ze zichzelf presenteren, zegt veel over wie ze zijn.

9. Doe aan zelfsuggestie

Onze geest kan worden geprogrammeerd om alles te geloven wat we willen.

Zelfsuggestie houdt in dat we een zin hard opzeggen en dit keer op keer herhalen (het liefst met je ogen dicht) waar we daadwerkelijk in geloven. Als we zo’n zin zeggen zonder passie en oprecht geloof, dan zal je niet de voordelen krijgen die het zeggen ervan kan opleveren.

Door het onderbewustzijn te beïnvloeden d.m.v. zelfsuggestie, kunnen we ons succes stimuleren door positieve gedachten in onze hersenen te planten.

Ik vind het een goed moment om zelfsuggestie te doen als je slapen gaat of juist de dag begint tijdens het opstaan. Dit enkele zinnen die je zou kunnen gebruiken:

  • Ik ben een succes in alles wat ik doe
  • Ik voel me gelukkig, ik voel me gezond, ik voel me geweldig
  • Elke dag wordt mijn succes sterker en sterker
  • Ik word steeds beter en beter

Terwijl je deze zinnen steeds herhaalt, begin je je automatisch zelfverzekerder te voelen in de loop van de tijd. Dit lijkt misschien een beetje gek, maar ik doe het zelf ook (en voor mij werkt het). Hoe bouw je zelfvertrouwen op? Onthoudt het volgende:

Succes gaat over nieuwe dingen proberen en alles te doen om jezelf en de levens om je heen te verbeteren.

10. Volg de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen

Het is nu tijd om aan jezelf te denken, in jezelf te investeren. Zodat je zelfvertrouwen opbouwt voor een gelukkig en succesvol leven.

Wil jij meer zelfvertrouwen hebben? De keuze is aan jou..

Klik dan hier om na aan de slag te gaan met de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen!

Al veel mensen zijn je al voorgegaan met hetzelfde doel voor ogen zoals jij 🙂

PS: Ik hoop dat ik je vraag ”hoe bouw je zelfvertrouwen” op goed heb beantwoord. Hoe bouw je zelfvertrouwen op? Laat het weten in de reacties hieronder!

afwijzing
Up Next:

5 manieren om zelfverzekerd te blijven tijdens het omgaan met afwijzingen

5 manieren om zelfverzekerd te blijven tijdens het omgaan met afwijzingen