Hoe kom ik zelfverzekerd over? Ontdek deze 4 stappen en geef jouw charisma een boost!

<thrive_headline click tho-post-188 tho-test-18>Hoe kom ik zelfverzekerd over? Ontdek deze 4 stappen en geef jouw charisma een boost!</thrive_headline>

Hoe kom ik zelfverzekerd over? Vraag jij jezelf wel eens af hoe sommige mensen zo sympathiek zijn als je door de straten loopt of tijd spendeert met je familie en vrienden? De meningen verschillen als het gaat over deze sympathieke personen, maar wil jij stiekem ook over dat niveau van zelfvertrouwen beschikken?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt niemand met charisma geboren, het is iets dat je moet ontwikkelen. Door jouw charisma te verbeteren, wordt je automatisch meer aantrekkelijker voor andere mensen.

Je zult betrouwbaarder, loyaler, overtuigender en zelfverzekerder overkomen waardoor je in staat bent diepere en sterkere relaties op te bouwen met de mensen in je leven.

Hoe kom ik zelfverzekerd over, vraag jij jezelf dat al een tijdje af? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres!

Hoe kom ik zelfverzekerd over?

Vandaag gaan we vier bruikbare stappen bekijken die je kunt nemen om je geest te trainen om meer charisma te ontwikkelen. En om je te helpen de persoon te worden die je wilt zijn in het leven dat je wilt leven.

Laten we dus maar snel beginnen!

1. Wees wat meer aanwezig

Aanwezigheid wordt beschouwd als het belangrijkste en meest essentiële aspect dat bijdraagt aan het ontwikkelen van charisma.

Als je ooit in de buurt bent geweest van iemand die over een bepaald gevoel van ‘aanwezigheid’ beschikt, dan weet je precies wat ik bedoel. Je voelt je dan namelijk aangetrokken tot die persoon.

En je hebt het gevoel dat je met hun over elk onderwerp kunt praten.

Daarnaast is het ‘daadwerkelijk aanwezig zijn’ ook van groot belang voor het charisma. In het huidige moment zijn betekent dat je de persoon met wie je praat volledige aandacht geeft.

En dat je geest niet dwaalt over wat je in het weekend gaat doen. Of wat je die avond gaat eten.

Het aanwezig zijn en het daadwerkelijk luisteren naar wat de andere persoon te zeggen heeft, is een geweldige en eenvoudige manier om relaties met mensen op te bouwen en je eigen horizon en kennis uit te breiden.

Het is echter van belang dat je het evenwicht vindt omdat te veel ‘aanwezigheid’ kan leiden tot grote en ongewenste ego. Wat natuurlijk niet goed is voor jouw charisma.

2. Ontwikkel meer zelfvertrouwen

goed in je vel zitten

Dit is natuurlijk ook een heel belangrijk aspect bij het ontwikkelen van charisma. Dit wordt echter ook als een van de moeilijkste eigenschappen beschouwd om te ontwikkel.

Hoe minder vertrouwen je hebt, hoe minder charismatisch je zult zijn. Maar als je te veel zelfvertrouwen hebt en te veel charisma uitstraalt, zullen mensen jou arrogant vinden.

Hoe kom ik zelfverzekerd over? In de kern gaat het bij zelfvertrouwen alleen over hoe jij in je vel zit. Door gezond te eten, regelmatig te sporten en de kleding te dragen die je wilt dragen, kan dit allemaal bijdragen aan hoe je je voelt over jezelf.

Hoe comfortabeler je je voelt, hoe zelfverzekerder je zult zijn.

“The most beautiful thing you can wear is confidence.” – Blake Lively

3. Lieg niet

fake newsTegenwoordig, dankzij platforms zoals Facebook en Twitter en de onophoudelijke drang om alles over alles te weten, is ‘fake news’ duidelijk zichtbaar in ons dagelijks leven. 

Een cruciaal aspect van charisma is het toegeven wanneer je iets niet weet om een gesprek voort te zetten.

De nieuwsgierigheid tonen in wat iemand tegen je zegt, luisteren naar wat ze te zeggen hebben en niet de indruk wekken dat je alles over alles weet, is een van de beste manieren om zelfverzekerd over te komen en charisma te laten zien.

Deze manier van handelen is misschien wat eng het de mensen in jouw omgeving kan laten verbazen. Maar onthoud dat het spreken van de waarheid je zal helpen om een diepere relatie met mensen op te bouwen.

Het is buitengewoon charismatisch als je dit doet.

4. Leer de kunst om controle te hebben over elk gesprek

Elk charismatische persoon weet hoe hij een gesprek moet voeren. Ze kunnen met iedereen een gesprek beginnen, het in elke richting sturen en nog belangrijker, de andere mensen in het gesprek comfortabel laten voelen.

Dit zijn de basisrichtlijnen voor een goed gesprek, en heeft oefening nodig als je deze vaardigheid nog niet hebt ontwikkeld.

Het dus zeker niet onmogelijk om over deze vaardigheid te beschikken. Als het praten met een complete vreemdeling je de stuipen op het lijf jaagt, is het regelmatig beginnen van een gesprek met een vreemde het enige wat je moet gaan doen om deze angst te overwinnen.

Als je eenmaal beseft dat je niets te verliezen hebt en er alleen maar beter van wordt in sociaal opzicht, wordt het steeds minder eng. 

Zo zal je geleidelijk beter worden in het voeren van een goed gesprek totdat je deze kunst volledig onder de knie hebt.

Natuurlijk is gewoon aardig zijn voor een ander eigenlijk de beste manier om een ​​gesprek te beginnen. In plaats van de ander te proberen te overweldigen met informatie of pleziertjes.

Vermijd ongemakkelijke stiltes, maak oogcontact, en je ziet de beloningen meteen in elk gesprek dat je hebt.

​meer weten over hoe ​je ​zelfvertrouwen ontwikkeld ​?​

Je kunt hieronder mijn gratis e-book downloaden met daarin 7 tips voor meer zelfvertrouwen.


Klik op de onderstaande knop zodat je vandaag nog meer zelfvertrouwen kan krijgen.


hoe kom ik van mijn onzekerheid af
Up Next:

Hoe kom ik van mijn onzekerheid af? Gebruik deze 3 tips

Hoe kom ik van mijn onzekerheid af? Gebruik deze 3 tips