Hoe krijg ik zelfvertrouwen? Gebruik deze formule om jouw zelfvertrouwen te vergroten!

Hoe krijg ik zelfvertrouwen? Er zullen meerdere momenten in je leven zijn waarin je het hele gewicht van de wereld op je schouders voelt. Dingen gaan niet zoals je wilt, je raakt vrienden, familie en jezelf kwijt. 

In het leven, het bedrijfsleven en het ondernemerschap is de persoon die het meest zeker is van zijn capaciteiten en zijn potentieel meestal degene met succes. Er is echter een probleem. De meesten van ons hebben nooit geleerd om zelfvertrouwen te hebben.

We hebben alles geleerd over de stelling van Pythagoras, de 80-jarige oorlog en de natuurwetten van Newton. Maar ons is nooit geleerd hoe we ons vertrouwen in welk deel van ons leven dan ook kunnen vergroten. En ook niet hoe we het zelfvertrouwen dat nodig is om onze wildste dromen na te streven, kunnen ontwikkelen.

Gelukkig is er een formule om je zelfvertrouwen te vergroten, en het is veel eenvoudiger dan je zou denken. In dit artikel ga ik jou vraag ”hoe krijg ik zelfvertrouwen” beantwoorden.

Lees daarom snel verder!

Hoe krijg ik zelfvertrouwen?

Voordat je verder gaat lezen… Wil ik je nog even informeren dat je mijn e-book met daarin 7 tips voor meer zelfvertrouwen gratis kunt downloaden.

StevigInMijnSchoenen.nl heeft nu ook een eigen Pinterest-account, met veel tips, tricks en praktische informatie over zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling.

En vergeet natuurlijk niet dat je op StevigInMijnSchoenen.nl ook een hoop andere artikelen kunt lezen. Dit zijn artikelen omtrent Zelfvertrouwen, Faalangst, Onzekerheid, Persoonlijke Ontwikkeling en Gelukkig zijn.

Maar laten we nu snel beginnen om jouw vraag ”hoe krijg ik zelfvertrouwen” te beantwoorden 🙂

1. Accepteer dat zelfvertrouwen een vaardigheid is en dat je het kunt ontwikkelen

doe alsof je al zelfvertrouwen hebtHoe krijg ik zelfvertrouwen? De meeste mensen gaan ervan uit dat zelfvertrouwen een karaktertrek of een aangeboren element is van iemands persoonlijkheid, maar dit is onjuist. Geloof je me niet? Ik wil dat je nadenkt over de eerste keer dat je ooit een auto hebt gereden. Dit vond je waarschijnlijk eng en spannend, toch?

Je vond het erg spannend toen je jouw voet voor het eerst tegen het versnellingspedaal drukte. En waarschijnlijk zweette je heel erg toen je voor het eerst op een snelweg ging invoegen.

En hoe gaat het autorijden nu? Vind je het nog steeds eng en spannend om auto te rijden? Voel jij je nog steeds ongerust wanneer je van rijbaan wisselt op de snelweg of raak je in paniek als je gaat parkeren in een garage?

Nee! Omdat je de vaardigheid hebt ontwikkeld om te auto te rijden; je bent zelfverzekerd in die specifieke vaardigheid. Hetzelfde geldt voor elk ander deel van je leven.

Zelfvertrouwen is gewoon een intern gevoel van zekerheid dat je over de kennis, middelen en vaardigheden beschikt die nodig zijn om een ​​bepaald doel te bereiken. Niets meer en niets minder.

Daarom is de eerste stap naar het vergroten van je zelfvertrouwen het realiseren en accepteren dat je zelfvertrouwen een vaardigheid is die je kunt ontwikkelen!

Met het besef van het eigen potentieel en vertrouwen in je eigen kunnen, kan men een betere wereld bouwen. – Dalai Lama

2. Noteer hoeveel zelfvertrouwen je nu al hebt

Je moet nu erkennen dat je de vaardigheid zelfvertrouwen al op bepaalde gebieden van je leven hebt ontwikkeld. Dit doe je natuurlijk nadat je hebt geaccepteerd dat zelfvertrouwen een vaardigheid is.

Ik wil dat je een pen en een notitieblok tevoorschijn haalt. Om vervolgen 10-15 vaardigheden of taken op te sommen waarin je een enorm zelfvertrouwen hebt. Heb je vertrouwen in je vermogen om 10 kilometers hard te lopen? Heb je vertrouwen in je vermogen om te schilderen, gitaar te spelen of mooie gedichten te schrijven?

Ben je zelfverzekerd genoeg om eieren te bakken zonder ze te verbranden, door de straat te rijden zonder een te botsen of je tanden elke ochtend met succes te poetsen? Het maakt niet uit hoe groot of klein de vaardigheid is, schrijf het op!

Het doel van deze oefening is om je te helpen erkennen dat je al zelfverzekerd bent! Zodra je hebt erkend dat je al gebieden van je leven hebt waar je zelfvertrouwen hebt ontwikkeld bent, is het tijd om met stap 3 te beginnen.

3. Ontdek hoe jij al zelfvertrouwen hebt ontwikkeld

ontdek hoe jij al zelfvertrouwen hebt ontwikkeldNu je hebt erkend dat je zelfverzekerd bent, is het tijd om erachter te komen hoe je zo bent geworden. Ik wil dat je een apart vel papier uittrekt en een lijst maakt met alle manieren waarop je je vertrouwen hebt ontwikkeld in een bepaald gebied.

Als je bij stap 2 bijvoorbeeld schreef: “Ik ben ervan overtuigd dat ik een goede marketingconsulent ben.” Dan wil ik dat je nu opschrijft hoe je een zelfverzekerde marketingconsultant bent geworden (omdat ik je garandeer dat je dit in het begin niet was ).

Ben je een bepaalde klant tegengekomen die je deed beseffen dat je goed bent in wat je doet? Was er een bepaalde marketingcampagne die je zelfvertrouwen gaf? Heeft iemand iets tegen je gezegd waardoor je geloofde dat je een geweldige marketingconsultant bent?

Zoek uit welke stappen je (onbewust) hebt gezet om zelfvertrouwen te krijgen, zodat je je persoonlijke zelfvertrouwen handleiding kunt ontdekken en toepassen op andere gebieden van je leven.

4. Realiseer dat bepaalde dingen jouw onzekerheid versterken

Het lijkt alsof iedereen in de wereld je aanmoedigt om je dromen na te jagen, meer doelen te stellen en meer (eigen)projecten te starten. Ik ben niet een van die mensen.

Als je jouw zelfvertrouwen wilt vergroten, moet je je realiseren dat net zoals het succesvol voltooien van taken en het verbeteren van jezelf jouw zelfvertrouwen vergroot, het falen bij een bepaalde taak of een belangrijk doel niet hebt waar kunnen maken jouw zelfvertrouwen negatief beïnvloed.

Je moet nooit bang zijn om fouten te maken.

Maar als je consequent te ambitieuze doelen stelt, onrealistische verwachtingen creëert, of taken nastreeft waarvan je weet dat ze niet overeenstemmen met je doelen, dan train je jezelf onbewust om te geloven dat je geen succes kunt bereiken.

Ik ben een groot voorstander van het stellen van grote doelen. Alleen ik ben er ook heilig van overtuigd dat je realistisch moet zijn. Benader nieuwe doelen en projecten met een gezonde dosis van voorzichtigheid. Vraag jezelf altijd af: “Gebruik ik mijn tijd zo het beste” en “Heb ik de middelen die nodig zijn om dit project echt na te streven.”

5. Doe “alsof”

Een van de krachtigste manieren die ik heb gevonden om mijn eigen zelfvertrouwen te vergroten, was alsof ik het zelfvertrouwen dat ik verlangde al had ontwikkeld. Wanneer je jezelf “laat” bedriegen om te geloven dat je al zelfverzekerd en succesvol bent, beginnen je acties (onbewust) met het verwezenlijken van jouw doelen en dromen.

Fake it till you make it.

Wanneer je handelt alsof je al zelfverzekerd bent, zul je van nature meer zelfvertrouwen krijgen. Hoewel je misschien twijfelt over het ‘fake it till you make it’ principe, beloof ik je dat deze tactiek om een reden een cliché is … het werkt.

Elke ochtend als je wakker wordt, wil ik dat je jezelf in de spiegel bekijkt en jezelf een simpele vraag stelt: “Hoe zou ik leven als ik al het zelfvertrouwen, de vaardigheden en de mindset had die nodig zijn om mijn grootste doelen te bereiken?”

Als je dit doet zullen de resultaten ongetwijfeld komen!

Ik hoop dat ik je vraag ”hoe krijg ik zelfvertrouwen” hebt beantwoord. Ik ben benieuwd of je dit artikel waardevol vond? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Veel succes!

Online training in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen

Heb je ondanks dit artikel behoefte aan meer hulp om meer zelfvertrouwen te krijgen?

Veel mensen zijn vergeten hoe het is om vanuit hun eigen waarde te leven.

Ze missen het geloof in zichzelf.

Toch is het belangrijk dat je dit probleem gaat oplossen, want zelfvertrouwen is de basis voor een gelukkig en succesvol leven.

Probeer daarom de online training Blijvend Zelfvertrouwen uit.

Hierin leer je stap-voor-stap hoe je een sterk & blijvend zelfvertrouwen opbouwt via lessen (online), praktische oefeningen en persoonlijke begeleiding met je coach.

Is dit wat voor jou?

Bezoek dan eens de website van de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen.

Meer dan 15.000 mensen hebben deze online training gevolgd, en met succes; ze hebben hun zelfvertrouwen teruggevonden.

 

>