Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Volg deze 3 stappen!

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Het is belangrijk dat je zelfvertrouwen hebt. Dit betekent kort gezegd dat je in jezelf geloofd. Maar het krijgen van (meer) zelfvertrouwen is nog niet zo makkelijk. En helaas heeft niet iedereen voldoende zelfvertrouwen…

Kan jij jezelf hierin herkennen? Kan jij wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? Dan kan jij dit artikel goed gebruiken!

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Dat lees je in dit artikel. Bovendien lees je ook waarom het zo belangrijk is om meer zelfvertrouwen te krijgen. Tot slot vindt je onderaan het artikel een gratis ebook met daarin 7 tips voor meer zelfvertrouwen!

Lees snel verder!

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Je wilt een verandering in je leven teweeg brengen, je wilt namelijk over meer zelfvertrouwen beschikken. Maar hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Verandering begint bij jezelf.

Het is een feit dat jij meer zelfvertrouwen wilt hebben, je verlangt naar deze positieve verandering. Maar om deze situatie in je persoonlijke leven te veranderen, moet je beginnen bij jezelf.

Waarom?

Het enige wat je kunt doen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen is door jezelf te veranderen. Alle oefeningen die er zijn om zelfvertrouwen op te bouwen zijn bedoelt om jou te veranderen.

Maar de grote vraag is nu natuurlijk: hoe kan ik mijzelf veranderen? 

Beheers je gedachten

beheers je gedachten quote

 

Als jij je gedachten kan beheersen, in plaats van dat je gedachten jou beheersen, heb je de sleutel tot een succesvol en gelukkig leven.

True healing will always begin with your thougths. Master your thoughst and you will master your life.

Het is een feit dat je gedachten bepalen of je blij of verdrietig bent. Zorg ervoor dat je dat je negatieve gedachten loslaat en alleen maar positieve gedachten toelaat.

Zo wordt je geen slachtoffer van je eigen geest.

Het beheersen van gedachten noemen sommige mensen (waaronder ik) zelfhypnose of zelfsuggestie.

Hoe werkt zelfsuggestie?

Het beheersen van je gedachten is simpeler dan dat het lijkt. Je beheerst je gedachten door aan de slag te gaan met bewuste zelfsuggestie.

Waarom is bewuste zelfsuggestie zo belangrijk?

De controle hebben over je gedachten is belangrijker en krachtiger dan je denkt.

Bewuste zelfsuggestie is de controlerende factor waarmee iemand zijn onderbewustzijn vrijwillig kan vullen met positieve of negatieve gedachten.

En het mooie is; iedereen, zelfs een kind, kan leren om een positieve instelling te ontwikkelen door bewuste zelfsuggestie.

En er zijn genoeg oefeningen te vinden op het internet om je gedachten te beheersen door middel van zelfsuggestie. Hieronder vindt je een effectieve en waardevolle methode die jij kunt gebruiken om je gedachten te beheersen:

Stap 1: Schrijf het volgende op  papier; ik voel me gezond, gelukkig, ik voel mij uitstekend! (of een andere quote om je zelfvertrouwen een boost te geven).

Stap 2: Wanneer je 2 keer per dag deze verklaring van je verlangen naar zelfvertrouwen hardop voorleest, en je dat geconcentreerd doet met emotie, en je jezelf tegelijkertijd al in het bezit van zelfvertrouwen ziet, en je het gevoel hebt dat dat zo is, dan communiceer je het voorwerp van je verlangen rechtstreeks naar je onderbewustzijn.

Klinkt het ingewikkeld? Het valt eigenlijk best mee, lees dan wat meer informatie op het internet of deze law of attraction.

Hoe werkt zelfsuggestie?

Door de bovenstaande handelwijze te herhalen, creëer je vrijwillig denkpatronen die je inspanningen ondersteunen om jouw verlangen om te zetten in uiterlijke en fysieke daden.

Let op: het is heel belangrijk dat je, wanneer je de verklaring van je verlangen hardop voorleest, dat je dit met emotie en een krachtig gevoel doet, waardoor je jezelf inspant om een bewustzijn voor zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Accepteer jezelf

blij met jezelf zijn

Een gebrek aan zelfvertrouwen gaat vaak samen met een negatief zelfbeeld. Zoals je weet begint een verandering bij jezelf. Om zelfvertrouwen te ontwikkelen moet je dus beginnen door jezelf te accepteren.

Wees blij met jezelf!

Ik weet het, dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Maar je komt al een hoop eind als je gewoon jezelf bent. Probeer je niet anders voor te doen dan dat je eigenlijk bent. Zet je masker af.

Als je anderen niet toelaat tot de echte jij, hoe kan jij jezelf dan accepteren voor wie je bent. Iedereen heeft wel zijn moeilijkheden, jij bent niet de enige.

Om jezelf te accepteren moet je de onderstaande 3 dingen doen.

#1 Wees blij met jezelf

Om jezelf te accepteren moet je blij zijn met jezelf.

Een goede oefening om jezelf te gaan accepteren is door jezelf elke dag welgemeende complimentjes te geven. En accepteer de complimenten van anderen.

Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar als je een complimentje krijgt voor mooie broek dan moet je het complimentje niet ongedaan maken door te zeggen dat je 50% korting op de broek hebt gekregen.

Dan schuif je het complimentje als het ware van jezelf af.

Het is een feit dat complimentjes je meer zelfvertrouwen geeft, doe de bovenstaande oefening daarom dagelijks.

#2 Wees trots op jezelf

Wees niet alleen blij met jezelf, maar wees ook trots op jezelf. Dit zijn namelijk 2 verschillende dingen, maar ze hebben wel met elkaar te maken.

Ben je trots op jezelf, dan ben je meestal ook blij met jezelf. Andersom geldt hetzelfde.

Hoe kun je trots op jezelf worden?

Maak het jezelf niet zo moeilijk! Wees gewoon zo trots als een pauw op jezelf! Je bent niet perfect, maar je doet je best toch?

Om jezelf te accepteren is het dus van belang dat je jezelf niet zo kritisch beoordeelt. En vergelijk jezelf niet met andere mensen, zo doe je jezelf te kort.

A flower does not think of competing to the flower next to it. It just blooms.

Wees ook niet te bescheiden, ook zo doe jij jezelf te kort.

Straal uit dat je trots en blij bent met jezelf, zo sta je vanzelf steviger in je schoenen.

#3 Maak wat tijd over voor jezelf.

Even wat ‘me time’. Pak je rust zodat je even helemaal in contact komt met jezelf.

Denk aan wat er vandaag goed is gegaan, wat je beter had kunnen doen, en wat je dromen en doelen zijn en of je op het juiste pad zit.

Schoonheid komt van binnenuit, probeer daarom elke dag de beste versie van jezelf te zijn. Straal dit uit!

Wat krijg je dan: ZELFVERTROUWEN door jezelf te accepteren!

Bouw je zelfvertrouwen op met een plan!

Je bent dit artikel gelezen omdat een duidelijke vraag had: hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen kun je dus op verschillende manieren ontwikkelen. Er zijn nog veel meer oefeningen en manieren te vinden op het internet om jouw zelfvertrouwen te trainen.

Maar om nog dit artikel nog even samen te vatten komt het krijgen van meer zelfvertrouwen op deze 3 dingen neer:

  1. Beheers je gedachten.
  2. Accepteer jezelf.
  3.  Download mijn ebook voor meer zelfvertrouwen.

In de inleiding heb ik beloofd dat je onderaan het artikel nog mijn e-book gratis kan downloaden voor 7 tips voor meer zelfvertrouwen.

Via de onderstaande knop kun je het e-book downloaden.

Veel succes met het krijgen van meer zelfvertrouwen!

PS.

Vond je dit artikel waardevol en/of heb je nog vragen? Laat dan even een reactie achter!

E-cursus Blijvend Zelfvertrouwen​

​​Vertrouwen in jezelf​ is dé basis voor een gelukkig en succesvol leven. Je vertrouwt zo op je eigen capaciteiten en accepteer jezelf voor 100%​.


Di​Heb je ondanks dit artikel niet genoeg kennis om je zelfvertrouwen te vergroten?


Bezoek dan eens de website van de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen.


Dit is een online cursus waarin je leert hoe je jezelf meer kunt waarderen en vertrouwen.


​Perfect voor mensen die meer zelfvertrouwen willen krijgen.​

>