Je eigenwaarde vergroten op een effectieve manier? Hier zijn 4 must-have tips

<thrive_headline click tho-post-57 tho-test-53>Je eigenwaarde vergroten op een effectieve manier? Hier zijn 4 must-have tips</thrive_headline>

Wil jij jouw eigenwaarde vergroten? Misschien kun je jezelf in onderstaande pijnlijke situatie herkennen:

Een grote kans openbaart zich aan jou. Alle stukjes van de puzzel zijn klaar om te worden geplaatst. Dit is je grote kans die je eigenlijk moet benutten …

en toch houdt iets je tegen om deze kans met beide handen te grijpen.

Je bedenkt elk excuus om die ene e-mail niet te verzenden, of dat telefoontje te plegen, of die persoon te benaderen: omdat je het simpelweg te spannend vind.

Je probeert jezelf voor te houden dat die kans het eigenlijk toch niet waard was om te grijpen.

Het voelt niet goed”, zeg je tegen je vrienden.

Maar diep van binnen weet je dat het niet de juiste keuze was

Je weet dat jij je laat leiden door faalangst. Het niet willen teleurstellen van jezelf en anderen is de reden waarom je jouw droomleven niet durft te leven.

En diep van binnen realiseer jij dat ook.

The greatest mistake you can make in life is to be continually fearing you will make one. – Elbert Hubbard

Je stelt jezelf keer op keer teleur wanneer je kansen niet kunt benutten vanwege jouw angsten.

Gelukkig ben je niet de enige die lijdt aan faalangst en een gebrek aan eigenwaarde. Bijna iedereen wordt regelmatig geconfronteerd met problemen zoals faalangst, negatieve gedachten en het twijfelen aan jezelf.

Alsnog voel jij je ongelukkig wanneer je niet de motivatie kunt vinden om iets te doen waarvan je altijd al hebt gedroomd.

Het gevoel van onvervulde verlangens is confronterend. Het knaagt aan je ziel. Dit gevoel zorgt er zelfs dat mensen denken dat de wereld tegen hen is waardoor ze hun talenten opgeven.

Jouw eigenwaarde vergroten is daarom erg belangrijk.

Als jij je zelfrespect wilt vergroten, in een goed humeur wilt blijven en een gelukkiger/succesvoller persoon wilt worden de rest van je leven: zijn hier enkele tips die je goed kunt gebruiken.

1. Accepteer het feit dat je de baas bent over je eigen leven

baas over je eigen levenHet feit is een feit dat je tijdens jouw levensreis degene bent die stuurt; jij bent de persoon die elke dag de beslissing moet nemen over welke richting je met jouw leven naartoe wilt/gaat.

Je ziet misschien dat mensen met hun handen aan de kant van de weg met hun handen zwaaien en je om een lift vragen tijdens jouw levensreis; maar jij bent degene die de beslissing neemt of je hen gaat helpen.

Wanneer er een gevaarlijke situatie ontstaat die tot een ongeluk zou kunnen leiden, ben jij degene die de beslissing moet nemen om naar links of toch rechts uit te wijken.

De mensen in de auto zullen misschien tegen je schreeuwen dat links de juiste keuze was, maar jij bent diegene die uiteindelijk moet sturen en de verantwoordelijkheid moet nemen.

Je kunt een rol spelen in mijn leven, maar niet de leiding. – Lil Wayne

Als je dit begrijpt zal er een wereld voor je opengaan. Als je dát niet doet, zul je uiteindelijk worden wat mensen willen dat je wordt in plaats van te worden wat je wilt worden!

Dus beloof jezelf om verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. Zo zul je in een toekomstige situatie gaan accepteren dat jij degene bent die de controle hebt.

Only you can control your future. – Dr Seuss

2. Heb meer controle over je innerlijke criticus

innerlijke critocisNiemand is harder voor jou dan jezelf. Om jouw eigenwaarde te vergroten is het van belang dat je al die negatieve gedachten die jouw innerlijke criticus veroorzaakt gaat negeren.

Zelfkritiek is namelijk één van de grootste obstakels voor meer zelfvertrouwen, geluk en succes.

Het beïnvloedt niet alleen hoe je over jezelf denkt (zelfvertrouwen), maar ook hoe je denkt over wat je doet (eigenwaarde).

Na een tijdje ga je de negatieve gedachtes over jezelf namelijk geloven. Om je eigenwaarde te vergroten is het dan ook van belang dat je deze gedachtes onder controle krijgt.

Dus hoe krijg je meer controle over je innerlijke criticus?

Relativeer het!

Serieus, wanneer je weer te kritisch op jezelf bent:

  • neem je negatieve gedachtes met een korreltje zout.
  • lach erom.
  • realiseer je dat je aan het overdrijven bent.

Zie je innerlijke criticus als een bulldog – met een roze strikje om zijn hals. Wanneer je dit doet kun je jouw negatieve gedachtes simpelweg niet meer serieus nemen.

Waarom werkt dit?

Door de controle te nemen over je negatieve zelfpraat stap je uit de slachtofferrol. Dit is een positieve stap die je zelfrespect verhoogt.

Hoe meer je de negativiteit van je innerlijke criticus onderbreekt, hoe gemakkelijker het is om te veranderen wat je over jezelf denkt.

3. Streef om de beste te worden

Maak een lijst van mensen die je bewondert. Vraag jezelf af waarom je ze bewondert en wat je kunt doen om op hen te lijken.

Probeer hetzelfde te doen wat zij doen – en dan beter.

De sleutel om ‘de beste’ te worden is om te onderzoeken wat succesvolle mensen doen en nieuwe wegen in te slaan door iemand te worden die het beter doet.

Als je kunt leren hoe je dit alles in daden om kunt zetten, dan heb je gedaan wat 80% van de mensen die deze blog lezen niet zal doen.

Maar ik neem aan dat je geen deel wilt uitmaken van die mensen.

Een goede manier om je eigenwaarde te vergroten, is door resultaten te boeken. Dus begin met het ondernemen van actie om ergens heel goed in te worden. Je zal jezelf hierdoor veel meer respecteren.

Jouw eigenwaarde vergroten? Hier heb je 7 extra tips

Wil jij jouw eigenwaarde vergroten, én heb je behoefte aan meer tips & tricks? Let dan goed op.

Er zijn nog veel meer oefeningen en manieren te vinden op het internet om jouw zelfrespect te vergroten. Door mijn e-book te downloaden, krijg je direct gratis toegang tot 7 extra tips.

Ik ben ervan overtuigd dat als je deze tips vanaf vandaag begint toe te passen, je stap-voor-stap dichterbij komt om het leven te leiden waarvan je droomt.

PS: Er zijn op deze website nog veel meer waardevolle artikelen over zelfvertrouwen, onzekerheid, faalangst, persoonlijke ontwikkelen en geluk.

Lees ze gerust om het maximale uit jezelf te halen!

Ik wens je in ieder geval succes met het vergroten van jouw eigenwaarde!

vertrouwen in jezelf
Up Next:

Het vertrouwen in jezelf kwijt? Ontwikkel een sterk en blijvend zelfvertrouwen met deze tips & tricks

Het vertrouwen in jezelf kwijt? Ontwikkel een sterk en blijvend zelfvertrouwen met deze tips & tricks