Wil jij meer zelfvertrouwen uitstralen? Gebruik deze ‘superkracht’ voor meer charisma!

<thrive_headline click tho-post-124 tho-test-16>Wil jij meer zelfvertrouwen uitstralen? Gebruik deze ‘superkracht’ voor meer charisma!</thrive_headline>

Wil jij meer zelfvertrouwen uitstralen? Meer zelfvertrouwen uitstralen brengt vele voordelen met zich mee.

In dit artikel leer je hoe charismatisch wordt zodat je meer zelfvertrouwen kunt uitstralen. Meer zelfvertrouwen uitstralen is eigenlijk vrij eenvoudig.

Laten we beginnen met een voorbeeld:

Oké, jij kent ook vast wel een persoon die echt niet te stoppen is (in de positieve zin).

Alles wat deze persoon doet lukt gelijk en alles wat hij aanraakt verandert in goud. Althans, dat denken we.

In werkelijkheid is hij/zij super charismatisch en barst hij van het zelfvertrouwen, wat hij dus ook uitstraalt.

Zo kreeg deze persoon met gemak die fantastische baan (terwijl hij geen ervaring had). Deze charismatische uitstraling zorgt ervoor dat hij/zij een mooie partner heeft en waarom iedereen vrienden met hem/haar wil zijn.

Dus wat is het geheim van deze mensen? In dit artikel gaan we de 8 dingen bespreken die ervoor zorgen jij net als andere charismatische mensen meer zelfvertrouwen uitstraalt.

1. Meer zelfvertrouwen uitstralen doe je met je houding

meer zelfvertrouwen uitstralenDenk aan de persoon die jij kent die ook niet te stoppen is. Diegene die zelfs zelfverzekerd zijn als ze praten over dingen waar ze geeneens verstand van hebben.

Begrijp me niet verkeerd, eigenwijze mensen zijn niet altijd even leuk. Maar in de zakelijke context kun je het wel degelijk zien als een goede eigenschap.

In een zakelijke context is namelijk gebleken dat mensen die over een voldoende dosis aan zelfvertrouwen beschikken (en soms een beetje eigenwijs zijn), dat deze mensen betrouwbaarder zijn.

We vertrouwen op betrouwbare mensen omdat we weten dat ze goede bedoelingen hebben. We willen werken en omgaan met betrouwbare mensen, omdat het goed en vertrouwd voelt.

En wanneer iets goed voelt, doen we dit het liefst zo vaak mogelijk.

Een vriend van me op mijn werk is bijvoorbeeld ook zo’n persoon waar we het over hadden. Als hij binnenkomt in een vergadering en mensen de handen schud, zie en voel je daadwerkelijk een andere (positievere) sfeer in de kamer.

Dit komt omdat hij de volgende dingen doet:

 • Hij kleedt zich zelfverzekerd aan.
 • Hij loopt rechtop en steekt zijn borst iets vooruit.
 • En hij maakt oogcontact.

Van deze 3 dingen is het laatste (het maken van oogcontact) het lastigst. Dit komt omdat je jezelf kwetsbaar maakt als je iemand in de ogen kijkt.

Het verschil is dat wanneer je kwetsbaar bent, je beter contact hebt met mensen.

Kortom, meer zelfvertrouwen uitstralen kun je al doen om je anders te gaan kleden, een goede houding aan te nemen en om oogcontact te maken met mensen.

2. Omring jezelf met passie

Bepaalde mensen zijn charismatisch omdat hun waarden en overtuigingen gebaseerd zijn op passie. Passie is als een magneet volgens de wetenschap. Als we passie zien, krijgen we zelf ook passie en stralen we dit vervolgens ook uit. 

Je wordt op dezelfde manier aangetrokken tot charisma omdat je er zelf ook meer van wilt. Geen wonder dat charismatische mensen zo populair zijn.

Soms raken we echter verdwaald en verliezen we onze passie voor onze carrière of andere dingen waar je passie voor had. Maar dat is niet erg! Niemand van ons is perfect. Iedereen raakt weleens van het voorbestemde pad. Ik zelf ben meer verdwaald dan dat ik gewoon op schema ben.

Kortom: charismatische mensen worden omringd door passie. Het maakt niet uit waar je een passie voor hebt – als je maar genoeg tijd aan deze passie besteed en je passie uitstraalt aan jouw omgeving.

3. Zelfverzekerde mensen zijn niet overdreven ijdel

Het maken en posten van selfies zijn voor zelfverzekerde mensen onbelangrijk. Terwijl wanhopige mensen die doen alsof ze veel zelfvertrouwen hebben, vaak uren bezig zijn om hunzelf op hun mooist te maken voor een foto op social media.

Mensen met veel zelfvertrouwen hoeven dus niet uren bezig te zijn om selfies te maken om ze vervolgens op social media te plaatsen.

En nee, mensen met genoeg zelfvertrouwen hoeven dus ook niet foto’s te maken van hun eten om ze vervolgens met andere mensen te delen. Nee, ze eten het eten gewoon op.

Een zelfverzekerd en charismatisch persoon is vaak niet ijdel, terwijl een onzeker persoon dat vaak wel is. Het is dus van belang om je prioriteiten op orde te hebben.

Weet wat er wel en niet toe doet.

The number one sign of a pretentious person vs a charismatic person is that they take credit for things they didn’t do.

Mensen die onzeker zijn laten dingen 10 keer groter lijken dan dat ze in werkelijkheid zijn. Wil je meer zelfvertrouwen uitstralen? Dan is dit iets wat je absoluut niet moet gaan doen!

4. Jezelf uiten door geweldige verhalen

storytellingStorytelling is een van de vele eigenschappen die een charismatische persoon heeft. Als je goed naar hun verhalen luistert, merk je dat ze sterke uitdrukkingen gebruiken als ‘Ik weet’ in plaats van uitdrukkingen zoals ‘Ik denk’ of ‘Ik hoop’, wat zwak klinkt.

Door verhalen kun je: grappig en kwetsbaar zijn en gênante momenten delen. Dat is wat charismatische mensen doen en ze trekken iedereen naar binnen via hun verhalen.

Maar charismatische personen weten ook altijd het juiste moment op ter zake te komen.

Word een charismatische dichter door verhalen vertellen over jouw eigen ervaringen. Leid en inspireer mensen om je heen en je zult meer zelfvertrouwen uitstralen en charismatisch handelen.

5. Zorg dat andere mensen zich prettig bij u voelen

Niet iedereen is een held en voelt zich comfortabel, charismatisch en zelfverzekerd. Je kunt charisma ontwikkelen door ervoor te zorgen dat anderen zich ontspannen bij jou voelen.

Geef mensen aandacht en laat ze zich speciaal voelen. Door simpelweg te luisteren kom je ook al ver om charisma te kweken.

Zodra je beseft dat de wereld niet alleen om jou draait, zul je merken dat mensen jou leuker vinden. Wat ervoor zorgt dat je charisma ontwikkelt.

6. Heb een duidelijk doel en visie

Heb een duidelijke doel en visie

Een duidelijk doel en visie vormen het DNA van een persoon. Simpel gezegd, ze weten wat ze op deze planeet moeten doen. Ze hebben een doel, het is meetbaar en ze stoppen niet totdat ze het bereiken.

Om in deze staat te zijn, heb je een bepaald soort zelfvertrouwen nodig dat charismatische mensen voldoende hebben. Mensen lijken zich te verzamelen rond een persoon die hun doel kent.

Zonder een waarom zul je nooit genoeg momentum opbouwen om een piekprestatie te bereiken. Gemakkelijk opgeven is de oorzaak van middelmatigheid.

Denk er eens over na wat jouw doel en visie is, wat jouw roeping is. Reflecteer jezelf als dat nodig is jouw roeping te vinden en dit te verwezenlijken.

Wil je meer zelfvertrouwen uitstralen? Dan is het van belang dat je niet zonder een doel/roeping leeft, zo straal je namelijk alles behalve charisma en zelfvertrouwen uit.

7. Ze zien er benaderbaar uit

Veel mensen zien er chagrijnig uit, zeker op een maandag. Wanneer je langs zulke mensen loopt zien ze er bijna uit of ze al ontploffen als je wat tegen hen zegt.

Je begrijpt het wel, dit straalt geen charisma uit!

Heb jij van andere wel eens meegekregen dat jij in eerste instantie er niet zo benaderbaar uitziet? Geen zorgen! Het is niet het einde van de wereld en je kunt er wat aan doen.

Het is natuurlijk niet voor niks dat charismatische mensen vaak glimlachen. Een glimlach is als het ware besmettelijk omdat jouw glimlach ervoor zorgt dat andere mensen zich ook goed en zelfverzekerd voelen.

Maar het geeft jou natuurlijk ook een goed gevoel!

Kortom, probeer wat vaker te glimlachen naar mensen zodat je wat meer benaderbaar bent.

8. Ze geven meer dan dat ze nemen

geef meer dan dat je neemtDit is een eigenschap van mensen met charisma die misschien wel het moeilijkst is te ontwikkelen. Geef meer dan dat je neemt.

Het klinkt makkelijker dan dat het eigenlijk is. We hebben namelijk allemaal onze eigen egoïstische verlangens waardoor we ons goed voelen, al is het maar voor een moment.

Charismatische mensen geven ofwel tijd, geld, kennis of een luisterend oor aan degenen die het nodig hebben. De gekke, gepassioneerde, charismatische mensen combineren zelfs een aantal van deze om een uitkomst te produceren die alleen als buitengewoon inspirerend kan worden omschreven.

En begrijp me niet verkeerd; heel veel mensen geven. Maar het verschil is dat charismatische mensen niks terug verwachten, terwijl de meeste mensen dit wel doen.

The secret to living is giving. – Tony Robbins

De meerderheid van de mensen klaagt zelfs als ze een eervolle daad hebben gedaan en hiervoor niks hebben gekregen. Probeer dan ook wat aan je mindset te doen.

Egoïstisch gedrag zal jou namelijk uiteindelijk erg ongelukkig maken!

I think a hero is any person really intent on making this a better place for all people.

Meer zelfvertrouwen uitstralen conclusie:

Om de superkracht te krijgen die ervoor zorgt dat je charisma krijgt en meer zelfvertrouwen uitstraalt moet je het volgende doen:

 1. Ontwikkel meer zelfvertrouwen.
 2. Omring jezelf met passie.
 3. Wees niet te ijdel.
 4. Wordt goed in het vertellen van verhalen.
 5. Wees een fijn persoon voor andere mensen
 6. Heb een duidelijk doel en visie.
 7. Wees benaderbaar voor jouw omgeving.
 8. Geef meer dan dat je neemt.

Als je meer wilt leren over hoe je jezelf kunt ontwikkelen en meer tips over het leven wilt ontvangen; check dan mijn andere artikelen van mijn blog

Straal meer zelfvertrouwen uit met de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen

Met de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen ontdek je hoe stap-voor-stap een een gezond zelfvertrouwen opbouwt.

En dit duurt hoeft geen jaren te duren. In slechts 12 weken ga je het geloof in jezelf weer terugvinden onder begeleiding van een coach.

Dit bespaart je ontzettend veel tijd en energie.

Vaak moet je voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen meerdere coachsessies van zo’n 100 euro per sessie doorlopen.

Maar omdat niet iedereen evenveel tijd en geld heeft, kun je deze online cursus zelfvertrouwen voor een fractie van de prijs aanschaffen.

Klinkt goed toch?

Ga daarom naar de website van de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen voor meer informatie

Veel succes!

hoe verbeter ik mezelf
Up Next:

Hoe verbeter ik mezelf? Gebruik deze 12 goede gewoontes!

Hoe verbeter ik mezelf? Gebruik deze 12 goede gewoontes!