Negatief zelfbeeld omzetten in een positief zelfbeeld

<thrive_headline click tho-post-98 tho-test-47>Negatief zelfbeeld omzetten in een positief zelfbeeld</thrive_headline>

Heb jij een gebrek aan zelfvertrouwen, weinig zelfrespect en een negatief zelfbeeld? Heb jij een negatieve mening over je eigenschappen, vaardigheden en jezelf in het algemeen?

Ik hoef het je waarschijnlijk niet uit te leggen, maar het is moeilijk en pijnlijk om op deze manier te leven. Ik bedoel, wie heeft er nou graag een negatief zelfbeeld? Niemand!

Het maakt je niet alleen ongelukkig, het houdt je ook tegen van jouw dromen en successen.

Negatief zelfbeeld omzetten in een positief zelfbeeld

Veel mensen leven een groot deel van hun leven op deze destructieve manier. Gelukkig realiseer jij je dat je jouw tijd aan het verspillen bent wanneer je alleen negatieve gedachten over jezelf hebt.

Je bent het zat en bent op zoek naar een manier om jouw negatieve zelfbeeld om te zetten in een positief zelfbeeld. Zo kun je jezelf eindelijk accepteren voor wie je bent.

Daarom lees vind je in dit artikel eenvoudige manieren die voor veel mensen het verschil maken en voor een blijvend gevoel van vrijheid zorgen.

Verander de (negatieve) gedachten in je hoofd

negatief zelfbeeld omzetten in een positief zelfbeeldJe realiseert je inmiddels dat de meeste gedachten in je hoofd negatief zijn.

Dit moet je zien als een soort ‘overlevingsbrein‘ dat je probeert te beschermen tegen de boze buitenwereld waar je elke dag mee te maken hebt.

Jouw negatieve gedachten hebben 100% invloed op je prestaties in het leven en hoe je de wereld ziet.

Om te voorkomen dat deze manier van denken jou nog ongelukkiger maakt, moet je ervoor zorgen dat je deze negatieve gedachten gaat veranderen. Dit is een moeilijke opgave; het gebeurd niet van de ene op de andere dag.

Hoe je dit doet?

Je moet bewust worden van ‘het gesprek in je hoofd’ en beginnen met het ontwikkelen van meer positieve gedachten.

Analyseer je huidige (negatieve) gedachten en probeer ze uit te dagen (beargumenteer bijvoorbeeld waarom je juist wel succes gaat hebben).

Wees daarnaast aardig tegen jezelf en anderen wanneer je jezelf en anderen in je hoofd beoordeeld.

Wanneer negatieve gedachten je kleineren als je een bepaald doel of droom voor ogen hebt, zeg dan bijvoorbeeld tegen jezelf: ”Ik doe het beste wat ik kan op dit moment.”

Word een coach voor jezelf en voer het gesprek over hoe je heel hard probeert en hoe je elke dag beter wordt. Dit is veel beter dan de negatieve mindset die je nu hebt.

Vertel jezelf dat waar je vandaag bent veel beter is dan waar je een paar jaar geleden stond. Je bent al zover gekomen; en je hebt nog geeneens jouw potentie volledig benut. Moet je nagaan.

By simply changing the characters in your head, I’ve found that manifesting positive self-talk will come into these inner conversations with yourself slowly.

Omring jezelf met positiviteit

Alle prikkels die je op een dag krijgt, vormen de basis voor jouw gedachtes. Als je alleen maar negativiteit om je heen hebt (slecht nieuws op de tv, vervelende collega’s of zeurende vrienden), zullen je gedachtes sneller van negatieve aard zijn.

Probeer je brein daarom meer met positiviteit te vullen. Als je dit doet ga je het ‘gesprek in je hoofd’ opnieuw vormgeven, op de positieve manier.

Een goede manier om je brein met meer positiviteit te vullen is door het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling. De woorden van een goed boek kan er binnen no-time voor zorgen dat er een nieuw (positief) gesprek in je hoofd op gang komt.

Een andere effectieve manier om jezelf met meer positiviteit te omringen is door negatieve collega’s, vrienden of familieleden te vermijden.

Omring je zelf juist meer met inspirerende en vooral positief ingestelde mensen waar je naar opkijkt. Dit beïnvloedt jouw gemoedstoestand op een positieve manier. Daarnaast verspil je geen energie meer aan mensen die constant negatief over jou zijn.

People inspire you, or they drain you – pick them wisely. – Hans F Hansen

Onderbreek het gesprek in je hoofd

Wanneer de negatieve gedachtes in je hoofd opkomen, probeer dan dit gesprek in je hoofd gelijk te onderbreken. Bedenk daarna hoe je jezelf wilt gaan zien, zo krijg je onbewust positieve gedachtes over jezelf.

Ontwikkel meer zelfvertrouwen

Het geheim van een positief zelfbeeld zit hem in het vertrouwen in jezelf.

Je hebt een negatief zelfbeeld omdat je jarenlang negatieve gedachten hebt die jouw zelfvertrouwen en zelfrespect ondermijnen.

Mensen met een negatief zelfbeeld hebben daarom vaak een gebrek aan zelfvertrouwen.

Als je regelmatig ervan overtuigd bent dat je niet goed genoeg bent is het daarom te adviseren om een blijvend en sterk zelfvertrouwen op te bouwen dat je nooit in de steek laat.

Stel je voor hoe gelukkiger (en succesvoller) je zou zijn als je echt in jezelf gelooft. Dat je jezelf accepteer en beseft dat je goed genoeg bent.

E-cursus Blijvend Zelfvertrouwen

Een blijvend zelfvertrouwen is dé sleutel om jouw negatieve zelfbeeld een essentiële eigenschap voor een gelukkig en succesvol leven.

Simpele maar effectieve methodes voor meer zelfvertrouwen en zelfrespect is precies wat jij nodig hebt. Met de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen zijn deze methodes binnen handbereik.

Het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen is een lastig proces dat veel tijd nodig heeft. Het is daarom aan te raden of een cursus te volgen of een coach te zoeken.

Ik raad je de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen omdat je voor weinig geld leert hoe je jouw negatieve zelfbeeld loslaat en een blijvend zelfvertrouwen ontwikkeld.

Wees niet bang om in jezelf te investeren. Het is tijd om een positief zelfbeeld te krijgen.

Een negatieve mindset zal je nooit een positief leven geven.

Veel succes!

arrogantie vs zelfvertrouwen
Up Next:

Arrogantie vs Zelfvertrouwen? Het verschil dat jouw leiderschap maakt of breekt

Arrogantie vs Zelfvertrouwen? Het verschil dat jouw leiderschap maakt of breekt