De 9 stappen naar een sterk en positief zelfbeeld!

<thrive_headline click tho-post-152 tho-test-31>De 9 stappen naar een sterk en positief zelfbeeld!</thrive_headline>

Wil jij een positief zelfbeeld gaan ontwikkelen? Dat is een verstandige keuze. Hoe jij jezelf ziet speelt een grote rol in het behalen van succes en wat mensen over jou denken.

Zelfbeeld is het beeld wat je hebt over jezelf. Niet alleen in termen van je fysieke uiterlijk, maar ook in termen van de ervaringen die je in je leven hebt gehad en de lessen die je hebt geleerd. Jouw zelfbeeld wordt door 3 verschillende factoren beïnvloed:

  1. Het zelfbeeld wordt gecreëerd door het individu zelf op basis van hoe hij/zij zichzelf waarneemt.
  2. Het zelfbeeld wordt gecreëerd in de hoofden van andere mensen op basis van hoe zij jou waarnemen.    
  3. Het zelfbeeld wordt door het individu gecreëerd op basis van wat anderen van hem denken.

Eigenlijk kunnen we jouw zelfbeeld in 2 verschillende typen verdelen: het positieve zelfbeeld en het negatieve zelfbeeld. Het creëren van het soort zelfbeeld dat je wilt, ligt in de hoeveelheid vertrouwen die je in jezelf voelt.

Als je een zelfverzekerd persoon bent, dan heb je namelijk automatisch een positief beeld over jezelf. Al je echter wat onzekerder bent, kost het veel meer moeite om een positieve zelfbeeld te ontwikkelen. 

Maar maak je niet druk! In dit artikel ga je lezen waarom het hebben van een positief zelfbeeld zo belangrijk is, en hoe jij een positief zelfbeeld kunt ontwikkelen via 9 stappen.

Laten we daarom maar snel beginnen 🙂

Het belang van een positief zelfbeeld

Het is een misvatting dat het creëren van een positief zelfbeeld niet zo moeilijk is. Net zoals het ontwikkelen van een andere vaardigheid, is het ontwikkelen van een positief zelfbeeld eveneens een moeilijke opgave en kost het veel aandacht en tijd.

De eerste stap voor het ontwikkelen van een positief zelfbeeld zou moeten zijn om een ​​positieve houding aan te nemen ten opzichte van jou en de wereld om je heen. Houd er echter rekening mee dat deze positieve houding wel reëel moet blijven.

Jouw zelfbeeld is niet voor iemand anders gemaakt, maar juist voor jezelf. Het kan jouw leven gemakkelijker maken. Het motief achter het verbeteren van jouw zelfbeeld is om zelfacceptatie te creëren en om ervoor te zorgen jij jezelf persoonlijk blijft ontwikkelen.

Verander eerst jouw manier van denken voordat je andere omstandigheden verandert.

Als je eenmaal genoeg zelfvertrouwen hebt, is er geen groot obstakel genoeg in de wereld dat jou ervan weerhoudt om je doelen en ambities te bereiken.

Dé 9 stappen naar een sterk en positief zelfbeeld

9 stappen naar een positief zelfbeeld

Dé ultieme gids voor het ontwikkelen van een positieve zelfbeeld, ligt hier voor je klaar! Het enige dat je hoeft te doen, is enkele eenvoudige stappen te volgen die hier zijn beschreven en jij bent nu klaar om te beginnen.

Deze kleine veranderingen die je in jouw levensstijl moet aanbrengen, is al voldoende om een positief zelfbeeld te krijgen!

1. Wees niet te kritisch op jezelf

STOP MET HET CONSTANT KRITISEREN VAN JEZELF! Er zal niets goeds uit je voortkomen als je steeds boos en teleurgesteld op jezelf blijft voor de kleine fouten die je begaan hebt.

Je bent immers een mens, je bent geprogrammeerd om fouten te maken en van deze te leren. Hier verander je niks aan.

Zelfkritiek geeft je alleen maar minder zelfvertrouwen waardoor je onbewust een negatief zelfbeeld ontwikkeld. Jouw zelfbeeld wordt gevormd door je ervaringen. Als je deze ‘ervaringen’ in het negatieve licht blijft houden, kun je ook niet verwachten dat je een positief resultaat behaald?

Leer jezelf te vergeven. Geloof me; dit is het beste wat je jezelf kunt aandoen.

2. Als je in de spiegel kijkt, lach

Jezelf een eenvoudige glimlach geven doet wonderen aan je zelfbeeld. Dit geeft je niet alleen meer zelfvertrouwen, maar het zorgt er ook voor dat je harder gaat werken voor je doelen.

Dit zal je niet alleen helpen om er goed uit te zien aan de buitenkant (wie houdt er niet van een glimlachende persoon), maar het zal je ook een goed gevoel geven van binnenuit. Deze glimlach zal een goed beeld van jou in de ogen van anderen uitstralen. Zelfs een valse glimlach kan wonderen doen door je slechte humeur op te heffen.

Probeer eens te glimlachen, het is een prachtig geschenk dat aan iedereen mag worden gegeven en het is gratis.

3. Schrijf 10 dingen die je leuk vindt aan jezelf op

Er zijn veel leuke dingen aan jou als persoon, het enige dat je hoeft te doen is ze te herkennen, opschrijven en er elke dag aan denken. Dit zal je helpen te beseffen dat je niet zo stom bent als je zelf denkt te zijn.

Het zal je zelfbeeld positief beïnvloeden.

Neem gewoon een pen en een papier en maak een lijst van alle dingen die je leuk vindt aan jezelf. Als je aan deze dingen denkt, krijg je de broodnodige boost van zelfvertrouwen. Dus schrijf de tien dingen die je leuk vindt aan jezelf voordat je naar bed gaat. Van bijvoorbeeld je ogen, je glimlach, de manier waarop je je kleedt; alles en nog wat is goed.

4. Heb een goede nachtrust

Wat is beter voor je zelfvertrouwen? Een goede nachtrust en je fris en gelukkig voelen als je wakker wordt of  een geen goede nachtrust hebt waardoor je humeurig en prikkelbaar wakker wordt? Het eerste natuurlijk.

Dus zorg ervoor dat je een goede nachtrust hebt, zodat je gemoedstoestand goed is en je een perfecte hoeveelheid zelfvertrouwen hebt om je dag te doorstaan.

Niemand houdt ervan om rond een chagrijnige of gefrustreerde persoon te zijn, die niet de wilskracht heeft om een taak uit te voeren. Zoals het wordt gezegd, een goede voorbereiding is het halve werk; dus als je je dag goed bent begonnen, heb je de strijd al half gewonnen.

5. Draag kleding waar jij je prettig bij voelt

Stel je voor dat twee vrouwen voor je zitten. De ene draagt ​​de kleding die bij haar lichaamsbouw past, die ze goed kan dragen en wat er goed uitziet, zelfs als ze een eenvoudig T-shirt en een spijkerbroek draagt.

En het andere meisje draagt ​​de meeste modieuze kleding en draagt ​​alles dat in de trend is, maar weet niet hoe ze het moeten dragen. Wie komt er zelfverzekerder over? Natuurlijk degene die de kleding draagt die bij haar past!

Draag de kleding waarin je je goed voelt, zelfs als ze niet bepaald in de mode zijn. Waarom zou je iets dragen waar je niet van houdt en waar je geen zelfvertrouwen in hebt?

Dit zal je zelfbeeld niet positief beïnvloeden en dus op je beurt ook je imago verslechteren. Draag in plaats daarvan kleding waar je van houdt en je zelfbeeld zal in positieve zin veranderen.

6. Draag je haar en make-up zoals je wilt

Wil jij je haar verven, laat ze dan verven! Wil je die hele mooie jurk dragen die je hebt gekocht, draag hem!

Houd jezelf niet tegen iets te doen waar je gelukkig van wordt. Doe de dingen die je leuk vindt! Je wilt make-up dragen en er goed uitzien, so what.

Maak je geen zorgen over hoe mensen zullen denken! Ze zullen precies denken wat je wilt dat ze denken! Wat jij van jezelf vindt, is het enige wat telt. Ontwikkel deze mindset en je zult automatisch een positief zelfbeeld krijgen.

7. Volg je interesses!

Je hele leven lang heb je dingen gedaan die anderen van je wilden. Doe eens dingen die jij wilt doen!

Wees de persoon die je altijd wou worden.

Ga op wereldreis, ga op de road-trip die je altijd al wou doen! Dit zijn de ervaringen die een echt verschil kunnen maken in jouw zelfvertrouwen en zelfbeeld. Doorbreek alle limieten die je jezelf hebt opgelegd!

8. Wees en blijf jezelf

wees jezelf

Wees de beste versie van jezelf! Ik weet dat het een cliché is, maar het is veel logischer als je erover nadenkt als een levensstijl! Er is er maar één jij op de wereld!

Probeer niet andermans idee van perfectie te vervullen. Hoe hard je het ook probeert, het zal je niet lukken als je niet jezelf bent.

9. Schrijf al je goede (en slechte) eigenschappen op

We hebben allemaal iets goeds en iets slechts in onszelf. Niemand is perfect, maar het opschrijven onze mindere eigenschappen helpt ons om ze te herkennen. Door de goede kwaliteiten van ons op te schrijven, kunnen we onszelf vertrouwen! Het helpt ons onze eigenwaarde te vinden! En het opschrijven van de slechte eigenschappen zal ons helpen om die dingen in ons voorgoed te veranderen!

Je moet ze gewoon herkennen en accepteren, en een bewuste poging doen om ze te veranderen. Zo zal jij jouw zelfvertrouwen terugkrijgen waardoor je jouw talenten kunt realiseren die eerst onmogelijk leken te zijn.

10. Investeer in jezelf (Bonus)

Je krijgt maar één leven om te leven, en als je het goed doet, is dat genoeg.

We hebben dit allemaal gehoord maar hebben er nooit echt goed over nagedacht! Nu is het moment om dit te doen! Omdat je bezig bent om een positief zelfbeeld te ontwikkelen, is het van belang om in jezelf te investeren.

Zelfvertrouwen is de basis voor je geluk en een positief zelfbeeld. Hoe zelfverzekerder je bent, des te positiever jij in het leven zult staan. Vergroot je zelfvertrouwen daarom met deze e-cursus om een positief zelfbeeld te ontwikkelen.

Klik daarom hier en vergroot je zelfvertrouwen dankzij de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen >>

Veel succes!

Omgaan met onzekerheid
Up Next:

Hoe moet je omgaan met onzekerheid? Gebruik deze 8 tips!

Hoe moet je omgaan met onzekerheid? Gebruik deze 8 tips!