De top 3 beste boeken over zelfvertrouwen die je moet lezen!

Boeken over zelfvertrouwen en andere zelfhulpboeken worden tegenwoordig massaal gelezen. Toch zijn er ook een hoop mensen die zelfhulpliteratuur maar onzin vinden.

Ik ben een fan van zelfhulpboeken, een goed boek kan ervoor zorgen dat ik over bepaalde dingen in het leven anders ga denken. Bovendien blijf ik me persoonlijk ontwikkelen door het lezen van zelfhulpliteratuur.

Boeken over zelfvertrouwen – Mijn top 3

Begrijp me niet verkeerd, een boek zorgt er niet gelijk voor dat al jouw dromen uitkomen en problemen verdwijnen.

Maar een goed zelfhulpboek zal jou wel net ff dat zetje in jouw rug geven om met meer zelfvertrouwen jouw potentie volledig te benutten.

Dus ben jij op zoek naar meer zelfvertrouwen? Dan raad om boeken over zelfvertrouwen te lezen. Deze 3 boeken hebben mij geholpen in het proces om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Optimisme – Hoop – Veerkracht – Zelfvertrouwen

Dit boek leert je om beter en effectiever om te gaan met stress, tegenslagen en uitdagingen. Mathijs Steeneveld, een psycholoog, trainer en coach bij het Bureau voor Positieve Psychologie, is de auteur. In dit boek lees je over de 4 eigenschappen die te trainen zijn; optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen.

Wil jij ook beter om kunnen gaan met jouw stress en tegenslagen? Dan is dit boek echt voor jou weggelegd. Het boek heeft er bij mij  voor gezorgd dat ik problemen als uitdagingen begon te zien. En geloof me, dat voelt fijn! Dankzij deze andere mindset begon ik mezelf meer uit te dagen, met meer zelfvertrouwen en succes als gevolg.

Mathijs Steeneveld legt de stof op een simpele manier uit met behulp van praktische oefeningen en voorbeelden. Zo zorgt het boek ervoor dat je beter overeind blijft in moeilijke en/of stressvolle tijden.

Gezond zelfvertrouwen

Dit boek heeft een andere insteek dan de meeste boeken over zelfvertrouwen. Waar de meeste boeken over zelfvertrouwen je proberen te overtuigen dat je geweldig bent, leer je in dit boek om de manier waarop je naar jezelf kijkt te veranderen.

Mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen doen alsof ze geen tekortkomingen en mindere eigenschappen hebben. Het boek gezond zelfvertrouwen helpt je jouw tekortkomingen juist te accepteren, net zoals je dit waarschijnlijk nu al doet me jouw talenten en goede eigenschappen. Dit is essentieel in het proces om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Dus wat ga je in dit boek zoal leren?

  • Je gaat ontdekken hoe je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt ontwikkeld.
  • Zelfacceptatie: je leert hoe je jouw goede en slechte kanten kunt accepteren.
  • Je gaat inzien dat een andere, positieve en realistische kijk op wie jij als persoon bent jouw zelfvertrouwen positief beïnvloedt.
  • En nog veel meer …

Dit boek is dus ideaal voor mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen, voor mensen die zichzelf niet accepteren maar ook voor alle mensen die simpelweg meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen.

You are a badass

boek over zelfvertrouwen: you are a badassDit boek heeft mij bij echt een paar ‘open deuren’ ingetrapt. Dit boek is niet alleen leerzaam, maar het is ook gewoon een leuk boek om te lezen. Ik had dit boek in no-time uitgelezen, terwijl ik meestal niet zo’n vlotte lezer ben.

Tijdens het lezen van de hoofdstukken ontdek je waarom je niet hoeft na te denken over wat andere mensen van je vinden. Ook leer je hoe je twijfels voorgoed kunt achterlaten; voor mensen die vaak twijfelen is dit boek daarom ook een echte aanrader!

Deze New York Times Bestseller is op een humoristische wijze geschreven waardoor het voor een totaal andere ervaring zorgt dan die de meeste boeken over zelfvertrouwen je geven.

Stel jij vaak dingen uit en twijfel jij vaak aan jezelf? Dan kan You are a badass (geniale titel) je helpen om van je fouten te leren, sneller actie te ondernemen om jouw dromen en doelen na te streven.

Omarm je inner badass!

Ben jij niet echt een lezer? Deze e-cursus is het alternatief!

Wil jij leren om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen, maar houd je niet zo van het lezen van boeken? Dan is een e-cursus over het ontwikkelen van zelfvertrouwen HET alternatief.

De voordelen van een online cursus:

  • 1. Met een online cursus bepaal je zelf het tempo van de lessen.
  • 2. Je de cursus overal en op elk moment volgen.
  • 3. Je krijgt betere begeleiding dan bij een boek.

Ben jij puur gefocust op het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen? Dan is een online cursus zoals Blijvend Zelvertrouwen helemaal geen slecht idee.

Sterker nog, een cursus kan je vaak gerichter en beter helpen dan een boek.

Boeken over zelfvertrouwen kunnen echter interessant zijn voor de mensen die liever wat algemene en basisstof willen willen leren. Als dit het geval is, lees dan in ieder geval één van de 3 bovenstaande boeken.

Ik hoop dat je wat aan dit artikel had. Veel succes verder met het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen!

>