Vertrouw op jezelf.. Hoe doe ik dit, en waarom is dit zo moeilijk? 4 tips!

<thrive_headline click tho-post-138 tho-test-33>Vertrouw op jezelf.. Hoe doe ik dit, en waarom is dit zo moeilijk? 4 tips!</thrive_headline>

Vertrouw op jezelf. Voor veel mensen in dit helaas erg moeilijk. Toch is het vertrouwen op jezelf iets wat je moet hebben om jouw potentie volledig te kunnen benutten om meer uit het leven te halen.

As soon as you trust yourself, you will know how to live.

Jezelf vertrouwen is belangrijk omdat je zo echt je eigen pad kunt volgen. Zo leef je het leven dat je wilt leven, zonder de onzekerheid en vele twijfels.

Vertrouw op jezelf met deze 4 tips:

Soms kunnen we ons (zelfs de meest zelfverzekerde mensen), na een goede opvoeding en in wezen een goed leven, momenten hebben waarin we aan onszelf twijfelen – waarin we ons lichaam, onze gedachten, onze gevoelens of onze competentie niet vertrouwen in een bepaalde situatie.

We vertrouwen ons op deze momenten simpelweg niet. Hoe ga je hier mee om? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mezelf ga vertrouwen? In dit artikel lees je vier manieren die veel mensen in de loop van de jaren hebben geholpen.

Hopelijk zullen ze ook voor jou nuttig zijn.

1) Ga op zoek naar mensen die je vertrouwt:

Vertrouw op jezelf; maar ook op anderen. Omring jezelf met mensen die je kunt vertrouwen. Hoe meer je je verbonden en veilig voelt voor de mensen in je leven, hoe comfortabeler je jezelf zult voelen. Ik realiseer me dat dit soms makkelijker gezegd dan gedaan is, maar net als al het andere is het een doel dat tijd kost om het te bereiken.

2) Dingen onder woorden brengen:

gesprekPraten, praten en nog eens praten. Neurowetenschappers hebben aangetoond dat het praten met iemand anders over wat je denkt en voelt, iemand die luistert en reageert op wat je zegt (en dan niet alleen terug reflecteert wat je hebt gezegd, maar ook hun eigen ideeën en gedachten aan de mix toevoegen) – de neurologische samenstelling van je hersenen kan veranderen.

Het kan je rechter brein helpen om duidelijker te communiceren met je linker brein, omgekeerd geldt hetzelfde.

Het verandert het onbewuste naar het bewuste, het helpt je niet-erkende overtuigingen te herkennen en om alles duidelijker te maken. (Schrijven helpt dit proces ook, zeker als je jouw schrijfkunsten met iemand kunt delen.) Deze tip heeft natuurlijk te maken met tip 1, het vertrouwen van mensen met je eigen gevoelens.

3) Oefening baart kunst:

oefenenDe sleutel naar het ontwikkelen van een vaardigheid is: oefenen, oefenen, oefenen. Niemand van ons leert onszelf op magische of ogenblikkelijke wijze te vertrouwen – en dat zouden we in feite ook niet moeten doen!

Een perfect voorbeeld is het besturen van een auto. Niemand was tijdens zijn/haar eerste rijles heel zelfverzekerd en al klaar voor het examen. Gelukkig krijgen we verbale instructies tijdens rijlessen – “rijd dichter naar het stopteken, begin eerder af te remmen, rem niet op nat wegdek, ect.”

Na verloop van tijd hebben we deze verbale informatie samengevoegd met de onze eigen ervaring van het rijden, van het communiceren met andere bestuurders, van het leren van wat we kunnen verwachten en hoe we met het onverwachte kunnen omgaan … en geleidelijk (hopelijk) worden we volwassen, veilige en betrouwbare chauffeurs.

Dankzij de vele rijlessen zal je na het rijexamen met veel zelfvertrouwen de weg op gaan.

4) Wees betrouwbaar:

Als je jezelf wilt vertrouwen, moet je ook betrouwbaar zijn tegenover anderen. Probeer te geven wat je zou willen ontvangen, of het nu begrip, empathie, raad of het gewoon simpelweg jouwe aanwezigheid is.

Probeer te herkennen wat je vrienden en familie van je nodig hebben en probeer dit te geven, wanneer mogelijk – zonder jezelf op te offeren.

Het stellen van grenzen is ook een essentieel onderdeel van een zorgzame relatie, een goede onderhandeling en helpt je jezelf te vertrouwen, maar het helpt je ook anderen te vertrouwen.

5) Volg de e-cursus voor een blijvend & sterk zelfvertrouwen

Om in echt in jezelf te geloven in de zwaarste tijden van je leven, is het hebben van een gezonde dosis aan zelfvertrouwen essentieel.

Het ontwikkelen van een blijvend & sterk zelfvertrouwen is zeker een opgave.

Toch zijn er al veel bewezen en effectieve methodes die iedereen kan gebruiken om meer zelfvertrouwen te krijgen. De meeste mensen die niet in zichzelf geloven weten niet dat er cursussen/trainingen/coaches zijn die jou helpen om zelfvertrouwen te ontwikkelen (met behulp van effectieve methodes).

e-cursus blijvend zelfvertrouwen van Frank de Moei

Met een stappenplan, een effectieve methode en een betrouwbare coach die je begeleidt bij elk belangrijke stap maak je het voor jezelf een stuk makkelijker om meer in jezelf te gaan geloven.

En ik kan niemand bedenken die meer gekwalificeerd en ervaren is voor dit werk dan Frank de Moei. Ben je bekend met zijn e-cursus Blijven Zelfvertrouwen?

Het is Frank de Moei’s beste werk tot nu toe met betrekking tot het ontwikkelen van een blijvend zelfvertrouwen. En het is nu beschikbaar voor jou!

Wil jij ook een sterk en blijvend zelfvertrouwen om meer in jezelf te geloven?

Klik dan hier om te voor meer informatie over de e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen >>

Conclusie: Vertrouw op jezelf (no matter what)

Trust yourself, no matter what anyone else thinks.

Dus, of je nu probeert af te vallen of presentaties gaat geven zonder in paniek te raken, je moet beseffen dat je het niet meteen goed zult doen.

Als het gaat om bijvoorbeeld het hebben van een kind (en talloze andere activiteiten), is oefenen natuurlijk niet echt een optie. Je moet het eigenlijk gelijk ‘goed’ doen. In dat geval worden de eerste twee tips nog belangrijker.

Omring jezelf dus met mensen die je vertrouwt – niet alleen met je familie, vrienden en geliefde… Maar ook met je collega’s.

Zo heb je een vertrouwde kring van mensen waar je op terug kunt vallen als je even wat minder zelfvertrouwen hebt.

Door met deze mensen te praten over je gevoelens en gedachten, zal je binnen no-time weer in jezelf geloven.

Reageren, liken en delen wordt zeer gewaardeerd 🙂

Vertrouw op jezelf; je kunt meer dan je denkt. Ik zou graag horen wat je te zeggen hebt over jouw zelfvertrouwen. Welke dingen hebben je geholpen om het te ontwikkelen? Welke dingen hebben het je moeilijk gemaakt?

Ik kijk er naar uit om je mening over dit onderwerp te lezen!

te veel zelfvertrouwen
Up Next:

Is het hebben van te veel zelfvertrouwen goed of slecht?

Is het hebben van te veel zelfvertrouwen goed of slecht?