Vertrouwen hebben in jezelf dankzij deze effectieve methode!

<thrive_headline click tho-post-184 tho-test-19>Vertrouwen hebben in jezelf dankzij deze effectieve methode!</thrive_headline>

Vertrouwen hebben in jezelf, hoe krijg ik dat voor elkaar? Als jij een gebrek aan zelfvertrouwen hebt, last hebt van faalangst of gewoon simpelweg meer in jezelf wilt geloven…

Dan ben je hier op het juiste adres! StevigInMijnSchoenen.nl is de website om steviger in je schoenen te staan door het verhogen van jouw zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling en nog veel meer.

In dit artikel ga je lezen hoe je weer in jezelf kunt gaan geloven met behulp van een effectieve en eenvoudige methode. Na het lezen kun je toegang krijgen tot 7 extra tips om jouw zelfvertrouwen te verhogen.

Vertrouwen hebben in jezelf, dat is het onderwerp wat centraal staat in dit artikel en de methode. Lees snel verder om meer te ontdekken over hoe jij weer in jezelf kunt geloven!

Vertrouwen hebben in jezelf

Vertrouwen hebben in jezelf is lastig, maar dat wist jij natuurlijk ook al. Mensen die weinig zelfvertrouwen hebben, zitten namelijk minder goed in hun vel.

Dit zorgt ervoor dat je het leven minder leuk vindt en dat je niet presteert wat je wilt presteren. Je kunt niet het leven leiden wat je wilt leiden door jouw gebrek aan zelfvertrouwen.

Kortom, vertrouwen hebben in jezelf is erg belangrijk om gelukkig te zijn en je potentie volledig te benutten.

Doordat je nu weet waarom het zo belangrijk is, ga je hieronder lezen wat je moet gaan doen om meer in jezelf (durven) te geloven.

Self-confidence is the most attractive quality a person can have. How can anyone see how great you are if you can’t see it yourself?

#1. Doe oefeningen om meer zelfvertrouwen te krijgen

zelfvertrouwen oefeningen

Vertrouwen hebben in jezelf komt niet vanzelf. Het kost tijd en moeite. Maar als je helemaal geen actie onderneemt, zal er ook niets gebeuren.

Doe daarom dagelijks oefeningen om je zelfvertrouwen te verhogen. Voor sommige van deze oefeningen zul je uit je comfortzone moeten stappen, wat spannend en ongemakkelijk voor je kan zijn.

Maar de perfecte manier om angst kwijt te raken is door jezelf regelmatig met die angst te confronteren, zodat het steeds minder eng wordt. Dit is vooral het doel van zelfvertrouwen oefeningen.

Voorbeeld zelfvertrouwen oefening:

Probeer elke maand iets nieuws te ondernemen waar je helemaal niks van kunt/snapt, bijvoorbeeld 5 kilometer hardlopen terwijl je geen hardloper bent.

Ga dingen doen waarvan je van te vore al weet dat je die niet goed kunt. Maar op een gegeven moment zul je er steeds beter in worden en zal je nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

Als je iets nieuws hebt gedaan/geleerd, dan voel jij je echt geweldig. Bovendien verbeter je zo je kennis en vaardigheden.

Tip: Vier kleine successen zodat je jezelf gemotiveerd houdt als iets nog niet helemaal lukt.

#2. Verander je mindset

Heb jij steeds de volgende gedachten ‘het gaat me niet lukken’, ‘ik kan het niet’? Dan heb je weinig vertrouwen in jezelf en heb je waarschijnlijk ook last van faalangst.

Het is van belang om deze gedachten kwijt te raken, omdat mensen vaak naar hun gedachten handelen. Wees daarom druk bezig om je mindset te veranderen.

Probeer jouw negatieve gedachten te veranderingen in positieve overtuigingen over jezelf (maar ook in het algemeen). Zo zul je langzaam maar zeker ontdekken dat je veel meer kan dan dat je denkt.

Natuurlijk moet je wel realistisch blijven in het stellen van doelen voor jezelf. Het is ook belangrijk om trots te wezen op de moeite en tijd die je hierin steekt. En wees natuurlijk trots op de resultaten die je boekt.

Het is ook erg verstandig om jezelf te laten inspireren zodat je gemotiveerd blijft. Ga daarom meer met mensen om die zelfverzekerd en positief te zijn, want hun energie hebben een positief effect op jou.

Je gemoedstoestand verbeterd zo en zorgt bovendien voor meer zelfvertrouwen.

#3. Focus je meer op jouw kwaliteiten en positieve gedachten

focus je op positiviteit

Dit heeft ook weer met het veranderen van jouw mindset te maken. Natuurlijk heb jij je tekortkomingen, maar niemand is perfect.

En je het is ook niet erg om je tekortkomingen te erkennen, maar wees niet te kritisch op jezelf. Want je bezit genoeg talenten, vaardigheden en kwaliteiten.

Focus je daarom meer op deze dingen, waar je trots op kan zijn en motivatie uit kan halen.

Tip: Schrijf de positieve dingen van jezelf op. Dit kan je mooie krullen zijn, je innerlijk, je kwaliteiten en de uitdagingen die je hebt overwonnen. Lees en het regelmatig zodat je focust op je goede dingen.

Uiteindelijk zul je zien dat er genoeg dingen zijn waar je tevreden mee kunt zijn en er veel zelfvertrouwen uit kunt putten. Vertrouwen hebben in jezelf is dan op den duur niet zo heel moeilijk meer.

#4. Vergelijk jezelf niet met anderen

Vergelijk jezelf daarentegen gewoon met jezelf. Waarom zou je jezelf gaan vergelijken met andere mensen?

Alleen jij kunt de beste versie van jezelf zijn/worden. Het heeft geen zin om jezelf te vergelijken met anderen, het heeft alleen maar nadelen.

Je kan alleen echt jezelf worden als jij je met niemand gaat vergelijken. Zo heb je ook gelijk de juiste focus om het maximale uit jezelf te halen.

Topsporters zoals Conor Mcgregor, Michael Jordan en Cristiano Ronaldo vergelijken zich niet met anderen. Ze trainen super hard om elke keer beter te worden.

Om elke dag een betere versie te zijn dan de vorige dag.

Dit inspireert mijzelf ook om altijd me best te doen en ernaar te streven om elke dag beter te worden.

Improve yourself 1% every day; in a year, you will be 37 times better.

#5. Leer in jezelf te geloven met een cursus

Vertrouwen hebben in jezelf gaat niet vanzelf en kost veel tijd en moeite. Een hoop mensen hebben baat bij begeleiding, omdat ze anders geen resultaten boeken.

Dit is helemaal niet erg. Sterker nog, het is misschien zelfs beter.

Je bent namelijk lang genoeg onzeker geweest. Het is tijd om in jezelf te investeren. Vandaag is de dag om eindelijk jezelf te kunnen zijn en je onzekerheden geen aandacht te geven.

Dit is het moment om te kiezen voor een leuker leven met minder zorgen, die je met behulp van stap-voor-stap begeleiding kan opbouwen.

Ben je klaar om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en om een betere toekomst voor jezelf te creëren?

Klik hier voor meer informatie over hoe deze e-cursus jouw leven positief kan veranderen >>

Vertrouwen in jezelf hebben door deze 7 extra tips

Als je behoefte hebt aan 7 extra tips om meer in jezelf te durven geloven, lees dan snel verder. In mijn e-book vind je 7 extra tips om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Dus wil jij meer zelfvertrouwen krijgen? Download dan mijn e-book en ontvang 7 tips voor meer zelfvertrouwen te ontvangen.

Veel succes in het proces om meer vertrouwen in jezelf te hebben!

hoe kom ik zelfverzekerd over
Up Next:

Hoe kom ik zelfverzekerd over? Ontdek deze 4 stappen en geef jouw charisma een boost!

Hoe kom ik zelfverzekerd over? Ontdek deze 4 stappen en geef jouw charisma een boost!