Zeker zijn van jezelf? Bestrijd jouw onzekerheid met deze praktische informatie!

zeker zijn van jezelf

Zeker zijn van jezelf. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Hoe zekerder jij van jezelf wordt, hoe leuker je leven wordt en des de groter de kans is dat jij jouw dromen en doelen kan bereiken.

Als je onzeker bent, kan je niet ontkomen aan de twijfels aan jezelf als je iets nieuws of spannends wilt gaan ondernemen. Deze twijfels zeggen tegen jou dat je het niet kan, terwijl je het eigenlijk wel kan! Je begrijpt natuurlijk wel dat deze twijfels jouw potentie in de weg zitten. Twijfels moet je zien als de ‘killers’ van jouw dromen en doelen.

Ben jij onzeker en wil je zeker zijn van jezelf? In dit artikel vindt je praktische tips en informatie om geleidelijk meer zelfvertrouwen te hebben en te stoppen met het twijfelen over jezelf.

Laten we maar snel beginnen om jouw potentie volledig te benutten!

Zeker zijn van jezelf? Pak jouw onzekerheid aan!

Natuurlijk wil jij zeker zijn van jezelf. Je realiseert je namelijk ten volle dat het in jouw dagelijks leven super handig is om te hebben.

Maar het is vooral belangrijk bij spannende momenten zoals bij een sollicitatiegesprek, examen of je eerste date.

Omdat het onnodig is om onzeker te zijn, lees je hieronder de acties die jij vandaag nog kan ondernemen om zelfverzekerder te worden.

Voordat je verder leest…

Om zelfverzekerder te worden is het van belang dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Zelfvertrouwen en onzekerheid hebben namelijk met elkaar te maken.

Door over een voldoende zelfvertrouwen te beschikken ben je minder onzeker en sta je stevig in je schoenen.

Maar wat kun je doen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen? Omdat jij het dus goed kan gebruiken, heb jij toegang tot mijn gratis e-book met daarin 7 tips voor meer zelfvertrouwen.

Hoe kom ik van mijn onzekerheid af?

Zeker zijn van jezelf

1. Houd een dagboek bij

Het is gemakkelijk om alle geweldige dingen die je doet te vergeten, vooral als je de gewoonte hebt om één ding af te maken en gewoon naar de volgende te gaan – probeer daarom een dagboek bij te houden.

Dit is een geweldige manier om na te denken over alle dingen die je geweldig hebt gedaan en wat er goed ging in een bepaald project of activiteit. Het is ook vooral een leuke manier om je jezelf beter te leren.

Probeer daarom een dagboek bij te houden en leer van de dingen die je goed maar vooral slecht deed. Zo word je geleidelijk een betere versie van jezelf en word je automatisch steeds zelfverzekerder.

2. Vergelijk jezelf niet met anderen

Dit is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan, vooral in de hedendaagse wereld van sociale media. Het is niet moeilijk om verstrikt te raken in het idee dat iedereen het beter doet dan jij.

Helaas is dit een gewoonte die veel oefening nodig heeft om te breken, maar een geweldige manier om dit te doen is om anderen oprecht te gunnen. Maar dat je vooral met jezelf bezig bent.

Je weet toch nooit wat er achter de schermen gebeurt, en jezelf vergelijken met anderen is zinloos. Dus blijf werken aan je eigen reis.

3. Omring jezelf met positieve mensen

De mensen met wie je omgaat zijn belangrijker dan jij denkt, dus doe een bewuste poging om jezelf te omringen met positieve mensen. Oftewel de cheerleaders van de wereld.

Omring jezelf met mensen die jou echt willen zien slagen. Ja, we hebben allemaal vrienden (of familie) die negatief zijn. Ga dus niet naar deze mensen toe als je behoefte hebt aan een peptalk, negatieve mensen geven je het tegenovergestelde.

Surround yourself with the people who are going to lift you higher.

4. Neem wat tijd voor jezelf

Even een moment voor jezelf nemen is ontzettend belangrijk. Trek je daarom wekelijks terug om echt even alleen te zijn. Concentreer je vervolgens op jouw persoonlijke ontwikkelen en reflecteer wat je deze week hebt gedaan.

Of doe iets wat je leuk vindt (je hobby) die je wilt nastreven om jezelf even een time-out te geven. Hoe dan ook, je hersens een pauze geven is een geweldige manier om jezelf op het goede spoor te houden.

Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je op den duur een burn-out krijgt. En geloof me, dat wil je echt niet.

Hoe moeilijk de dingen ook worden, blijf geloven in jezelf. Het twijfelen aan jezelf is eigenlijk de snelweg naar mislukking. – Edmond Mbiaka

5. Wees niet te kritisch op jezelf

wees niet te kritisch op jezelfVeel mensen zijn vaak te kritisch op zichzelf. Begrijp me niet verkeerd, het uitdagen van jezelf is niet verkeerd. Sterker nog, het is juist goed.

Je ontwikkelt namelijk meer zekerheid als je jezelf uitdaagt. Als jij oprecht vindt dat je ertoe doet, dat je wel wat kunt bewijs jij aan jezelf dat je dapper bent. Dit vereist namelijk moed.

Maar je kunt ook te hoge eisen stellen aan jezelf. Je moet dus niet vergeten dat je lief moet zijn aan jezelf, je hebt hier namelijk veel profijt van.

Als je lief bent voor jezelf maar jezelf ook regelmatig uitdaagt, weet je namelijk dat je waardevol bent en over kwaliteiten beschikt.

Dit geeft jou moed en zo word je steeds zekerder van jezelf.

Stap-voor-stap zelfverzekerder worden?

Ben jij helemaal klaar met jouw onzekerheid? Het is natuurlijk vermoeiend om steeds aan jezelf te twijfelen. Gelukkig heb je 5 tips gelezen die je direct in je eigen leven kan toepassen om steviger in je schoenen te staan.

Maar vaak zie ik dat sommige mensen niet echt baat hebben bij het lezen van tips om minder onzeker te zijn.

Waarom?

Omdat ze er niet genoeg tijd en moeite insteken, omdat ze het proces om zelfverzekerder te worden onderschatten.

Weet jij van jezelf dat dit jou ook wel eens kan gebeuren? Wil jij zeker zijn van jezelf, en is het voor jou beter dat je in proces wordt begeleidt?

Dan raad ik van harte aan om de E-Cursus Blijvend Zelfvertrouwen eens te gaan overwegen. Dit is een online cursus die je thuis in je eigen tempo kan volgen, om met begeleiding meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Wat zijn de voordelen van deze online cursus:

  • Over een blijvend gevoel van zekerheid beschikken.
  • Meer zelfvertrouwen hebben.
  • In je eigen kunnen geloven.
  • Stoppen met zelfkritiek.
  • Jezelf respecteren.
  • Tevreden zijn over wie je bent als persoon.
  • Uitgaan van je eigen kracht.
  • Stoppen met twijfelen.

Als jij één of meerdere van de bovenstaande voordelen ook wilt hebben, dan is de deze e-cursus geschikt voor jou.

Dus ben jij bereid om in jezelf te investeren zodat je zelfverzekerd wordt? Als je antwoord ja is:

Klik dan hier voor meer informatie over hoe de E-cursus Blijvend Zelfvertrouwen jou kan helpen >>

Het is NU tijd om te veranderen!


PS.

Heb je mijn gratis e-book al gedownload? Als jij 7 exclusieve tips voor meer zelfvertrouwen wilt… Klik dan hier en download mijn e-book voor meer zelfvertrouwen!

Veel succes!

hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen
Up Next:

Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen? Ontdek het hier!

Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen? Ontdek het hier!