Wil jij jouw zelfvertrouwen terugkrijgen? Gebruik dan dit stappenplan!

<thrive_headline click tho-post-69 tho-test-12>Wil jij jouw zelfvertrouwen terugkrijgen? Gebruik dan dit stappenplan!</thrive_headline>

Wil jij jouw zelfvertrouwen terugkrijgen? Natuurlijk wil je dat, het leven is namelijk een stuk mooier en makkelijker wanneer je over voldoende zelfvertrouwen beschikt.

Jij bent ook bekend met de voordelen van het hebben van een gezonde dosis aan zelfvertrouwen. Je hebt immers in het verleden ook zelfvertrouwen gehad.

Helaas ben je dit op een gegeven moment kwijtgeraakt. Gelukkig zijn er verschillende manieren en methodes om weer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Veel mensen hebben een gebrek aan zelfvertrouwen, helaas is zelfvertrouwen terugkrijgen niet een proces waar je zomaar even in slaag.

Daarom vind je in dit artikel een uitgebreid stappenplan met daarin handige tips, tricks en informatie om zelfvertrouwen terugkrijgen makkelijker te maken.

Zodat je uiteindelijk slaagt in het herwinnen van jouw zelfvertrouwen. Je wilt immers niet leren leven weinig zelfvertrouwen, en zie vandaag als de eerste dag om steviger in je schoenen te staan!

Waarom zelfvertrouwen terugkrijgen?

Je hoeft niet te leren leven met een gebrek aan zelfvertrouwen, sterker nog niet, dit moet je niet doen. Weet dan ieder zijn/haar zelfvertrouwen op elk moment weer kan opbouwen.

Maar zijn er nog andere voordelen van het hebben van zelfvertrouwen?

Jazeker, die zijn er genoeg! En om je alvast wat inspiratie en motivatie te geven zodat je nog beter en effectiever zelfvertrouwen kan opbouwen, zal ik de belangrijkste voordelen opnoemen.

Omdat er veel voordelen van zelfvertrouwen zijn; heb ik ze hieronder voor het gemak even opgesomd:

Voordelen van zelfvertrouwen:

  • de kwaliteit van jouw leven verbetert enorm.
  • je bent gelukkig met jezelf.
  • je kent je kwaliteiten en zwaktes en benut je potentie zo veel mogelijk.
  • de kans dat jij succes behaald is groter.
  • je kan beter omgaan met stress.
  • je kan beter met successen en tegenvallers omgaan.
  • jij blijft je als mens ontwikkelen op een positieve manier.
  • je hebt een positieve instelling naar jezelf en anderen toe.
  • je prestaties verbeteren in het algemeen.

Nu je (als het goed is) overtuigd bent van de voordelen van het hebben van een gezonde dosis aan zelfvertrouwen, is het nu de tijd om jouw zelfvertrouwen weer terug te krijgen.

Zelfvertrouwen terugkrijgen

stappenplan zelfvertrouwen terugkrijgen

Er zijn zoals je misschien al weet verschillende manieren om jouw zelfvertrouwen te herwinnen. Het belangrijkste is vooral dat je echt een groot verlangen hebt om weer zelfvertrouwen te krijgen.

En dat verlangen heb jij, anders was je dit artikel niet aan het lezen. Met het lezen van dit artikel en mijn andere artikelen, heb je al de eerste goede stap gezet voor het terugkrijgen van jouw zelfvertrouwen.

Verder kun je ook opzoek gaan naar boeken over persoonlijke ontwikkeling om meer zelfvertrouwen te krijgen, online programma’s volgen of een coach inschakelen die je begeleidt bij het herpakken van je zelfvertrouwen.

Ook kun je zelfhulpboeken lezen om meer zelfvertrouwen te krijgen, online programma’s volgen of een coach inschakelen die je begeleidt bij het herpakken van je zelfvertrouwen.

En wat je ook niet moet vergeten is dat je mijn gratis e-book kan downloaden voor 7 tips voor meer zelfvertrouwen.

Zo heb je na het lezen van dit artikel nog 7 extra tips om zelfvertrouwen te krijgen, dat komt vast goed van pas.

Hieronder vind je het uitgebreide stappenplan zodat jij vandaag nog kan beginnen met het terugkrijgen van jouw zelfvertrouwen.

Hoe mijn zelfvertrouwen terugkrijgen? – Het complete stappenplan

Dit stappenplan is bedoeld voor mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen en hun zelfvertrouwen willen terugkrijgen.

Let op: het lezen van dit stappenplan is maar één ding. Uiteindelijk gaat het erom om deze stappen consistent uit te voeren in jouw leven.

Stap 1: Wees een goede verliezer, en een goede winnaar

Het is niet gemakkelijk om een goede verliezer te zijn. Ik bedoel, niemand houdt van verliezen. Toch is het belangrijk om goed tegen je verlies te kunnen en goed met tegenslagen om kan gaan.

Het is belangrijk dat jij jezelf kan beheersen. Zeker als je een tegenslag ervaart waarbij andere mensen betrokken zijn, zoals je baas, collega of partner.

Waarom is zelfbeheersing belangrijk? Je wilt goed met jouw relaties omgaan, jouw zelfvertrouwen vermindert namelijk als je dit niet doet. En als jij jezelf niet goed kan beheersen en dus niet goed met tegenslagen kan omgaan, is jouw omgeving hier vaak de dupe van.

Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn. Door een goede verliezer te worden kan je beter op een betere wijze met tegenslagen en relaties omgaan.

Zo laat jij aan jezelf zien dat je wel vastberaden bent en jezelf goed kan beheersen. Dit geeft jouw zelfvertrouwen.

Maar vergeet ook niet dat het belangrijk is dat jij een goede winnaar bent.

Een slechte winnaar is net zo erg als een slechte verliezer.

Niet goed kunnen omgaan met verlies en niet goed kunnen omgaan met winnen zijn beide namelijk uiterst vervelend voor jouw omgeving.

Stap 2: Neem verantwoordelijkheid

Veel mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen nemen niet de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven en daden.

Vaak uit dit zich door anderen de schuld te geven van de fout die je eigenlijk zelf heb gemaakt. Oftewel, je kan je eigen verantwoordelijkheid niet accepteren.

Je wijst teveel met je vinger naar andere mensen. In feite verklein jij jouw rol in een bepaalde situatie.

Het is behoorlijk ongepast om de schuld naar anderen mensen op te schuiven. Probeer er dus echt op te letten dat jij jouw verantwoordelijkheid gaat nemen.

Onthoud dat ook jij fouten mag maken. Probeer er alleen naar te streven dat je van deze fouten leert.

Als je niet respectloos of gemeen wilt overkomen, komt deze stap ook goed van pas.

Stap 3: Verzorg jezelf goed

stap 3: verzorg jezelf goed

Het is een cliché, maar het is toch heel belangrijk. Deze stap is natuurlijk niet alleen belangrijk voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen.

Nee, deze stap is belangrijk voor iedereen die gezond wilt zijn en zich energiek en fit wilt voelen. En dan heb ik het niet alleen over fysieke gezondheid, maar vooral over het mentale aspect van deze stap.

Zelfvertrouwen is namelijk een eigenschap die je kan ontwikkelen door mentaal gezond te zijn. Mensen die bijvoorbeeld te dik zijn hebben meestal gewoon een voldoende dosis aan zelfvertrouwen.

Toch zie je vaak dat mensen die hun lichaam niet goed behandelen, zich slecht voelen over hunzelf. En andersom geldt hetzelfde:

Wanneer mensen een lage eigenwaarde hebben, zie je vaak dat ze hun gezondheid en welzijn verwaarlozen. Waardoor hun zelfvertrouwen (en stemming) nog meer verslechteren.

Goed slapen + goed eten + regelmatig bewegen = grotere kans dat jij jouw zelfvertrouwen terugkrijgt. En als je ook je geest tot rust brengt (door bijvoorbeeld te mediteren) verbeterd niet alleen jouw zelfvertrouwen maar ook jouw stemming.

Stap 4: Wees niet bang om je kwetsbaar op te stellen

Het is niet erg om hulp te zoeken. Het lijkt misschien een slecht moment om hulp te vragen, vooral als je geen zelfvertrouwen hebt.

Maar in feite is er geen beter moment om hulp te vragen als je ergens moeite mee hebt en niet verder komt. Het beste is om advies te vragen van mensen met meer ervaring dan jij, en die jouw persoonlijke situatie wellicht goed begrijpen.

Het vragen om advies en hulp is misschien eng voor je zonder te beschikken over zelfvertrouwen. Je stelt je zo kwetsbaar op (wat goed is).

Praktisch advies is waardevol, en het is daarom belangrijk om je kwetsbaar op te kunnen stellen. Zo kun je om hulp vragen waardoor je kan besluiten hoe je verder gaat.

Stap 5: Focus op de weg ernaar toe en niet op de eindbestemming

Dit is iets wat de meeste mensen moeten leren. Teveel mensen richten zich op het resultaat en niet op de verandering.

Met als gevolg dat je jezelf veel teleurgesteld als je niet jouw gewenste resultaat behaald. Realiseer dat jij je dus niet moet focussen op het exacte resultaat maar op de positieve verandering die jij doormaakt.

Volg je bijvoorbeeld een afvalprogramma. Als jij je alleen maar focust op de exacte kilo’s die je per maand kwijtraakt, zal je regelmatig teleurgesteld zijn. Dit zal jouw zelfvertrouwen niet ten goede komen.

Het is veel beter om je gewoon te focussen op de positieve verandering die je ervaart. In dit geval kan het zijn dat jij je energieker voelt door het afvallen of dat jij je oude broeken eindelijk weer past.

Onthoud: de reis is belangrijker dan de bestemming.

Stap 6: Realiseer dat je eraan kan werken

Zelfvertrouwen is een eigenschap waaraan je kunt werken. Denk terug aan stap 2: neem verantwoordelijkheid. Jouw zelfvertrouwen terugkrijgen is je eigen verantwoordelijkheid.

Als je geen zelfvertrouwen hebt, is dit uiteindelijk je eigen schuld. De enige persoon die echt verantwoordelijk is voor het opbouwen van jouw zelfvertrouwen in de toekomst, dat ben jij.

Niemand anders.

zelfvertrouwen is een eigenschap die je zelf kunt ontwikkelen

Natuurlijk heeft jouw omgeving invloed op je maar realiseer je dat niemand anders de controle heeft over jouw zelfvertrouwen.

Het is niet makkelijk om je zelfvertrouwen terug te krijgen. Maar als jij er 100% voor gaat, weet ik zeker dat het je gaat lukken!

Stap 7: Check mijn blog en download mijn e-book

Wil jij verder lezen over zelfvertrouwen terugkrijgen? Bekijk dan ook zeker mijn andere artikelen door mijn blog te checken.

Er staan daar namelijk veel waardevolle informatie over zelfvertrouwen en gerelateerde onderwerpen.

En wat je ook zeker moet doen als je dat nog niet hebt gedaan: download mijn gratis e-book én ontvang 7 extra tips voor meer zelfvertrouwen.

Stap 8: Zelfvertrouwen krijgen met deze e-cursus

Het kan zijn dat jij behoefte hebt aan meer begeleiding bij het proces om jouw zelfvertrouwen terug te krijgen.

Heb je een effectieve methode en een betrouwbare vertrouweling nodig om je te begeleiden bij elk belangrijk faalpunt. Zodat je eindelijk succes behaalt in het ontwikkelen van (meer) zelfvertrouwen.

e-cursus blijvend zelfvertrouwen

Heb je wel eens gehoord van de e-cursus Blijven Zelfvertrouwen?

Het is Frank de Moei’s beste werk tot nu toe met betrekking tot het ontwikkelen van een blijvend zelfvertrouwen. En het is nu beschikbaar voor jou!

Wil jij een sterk en blijvend zelfvertrouwen?

Klik dan hier om te leren geloven in jezelf en om (meer) zelfvertrouwen te ontwikkelen >>

 


Stap 8 is de laatste stap van dit stappenplan. Ik hoop dat je nu actie gaat ondernemen. Heb je nog vragen, tips of aanvullende informatie?

Laat het weten in de reacties hieronder!

een blije vrouw
Up Next:

Hoe word je gelukkig met jezelf? 5 simpele manieren om meer van jezelf te houden!

Hoe word je gelukkig met jezelf? 5 simpele manieren om meer van jezelf te houden!