Wil jij jouw zelfvertrouwen verbeteren? Gebruik deze 10 tips!

<thrive_headline click tho-post-34 tho-test-43>Wil jij jouw zelfvertrouwen verbeteren? Gebruik deze 10 tips!</thrive_headline>

Wil jij jouw zelfvertrouwen verbeteren? Het hebben van een gezonde dosis zelfvertrouwen is een belangrijk onderdeel voor een leuk en succesvol leven.

Een gebrek aan zelfvertrouwen zal je behoorlijk in de weg zitten. Misschien heb je dit zelf wel eens gemerkt?

Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je jouw potentie volledig kunt benutten, in talloze situaties. Of het nu gaat om een sollicitatie voor een nieuwe baan, jezelf presenteren voor een grote groep mensen of bijvoorbeeld het beginnen van een eigen bedrijf.

Gebruik daarom onderstaande 10 tips om jouw zelfvertrouwen te verbeteren voor meer plezier en succes in het leven!

Zelfvertrouwen verbeteren – De e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen

e-cursus blijvend zelfvertrouwenWil jij jouw zelfvertrouwen verbeteren? Zelfs met de onderstaande 10 tips is en blijft het lastig om daadwerkelijk jouw zelfvertrouwen te verbeteren.

Veel mensen kunnen daarom wel iemand gebruiken dit hen bij dit proces begeleidt.

Frank de Moei is hier met zijn e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen uitermate geschikt voor. Met de e-cursus wordt je stap voor stap begeleidt om al je onzekerheden los te laten en een sterk en blijvend zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Oké .. Laten we nu de 10 tips bespreken!

 

1. Geef je mening

Ben jij in een groepsgesprek zoals een vergadering vaak het stilst omdat je weinig zelfvertrouwen hebt? Vind je het eng om iets te zeggen wat andere mensen misschien dom vinden?

Overwin deze angst. Hoe je dit doet?

Heel simpel; door voor jezelf op te komen. Mensen zijn meestal aardiger dan je denkt. Wanneer je wat vaker je mening durft te geven bouw je langzaam maar zeker meer zelfvertrouwen op. Bovendien ga je het steeds minder eng vinden om in het openbaar wat van je te laten horen.

2. Laat het verleden achter je

De meeste mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen hebben vaak iets ergs (zoals een trauma, slechte opvoeding etc) in het verleden meegemaakt wat hen blijft achtervolgen.

Om weer meer zelfvertrouwen te krijgen, is het van belang dat je geen of minder waarde hecht aan je verleden. Jij bent namelijk veel meer dan je verleden.

Natuurlijk is en blijft het verleden altijd bij je. Maar je moet je eigenwaarde niet laten bepalen door gebeurtenissen van vroeger.

Leef in het heden, niet het verleden.

3. Denk aan je uitstraling (deel 1)

meer zelfvertrouwen uitstralen

Soms zijn mensen die heel zelfverzekerd lijken onzekerder dan je denkt. Dankzij een goede houding en de juiste kledingkeuzes straal je meer zelfvertrouwen uit.

Als je jezelf goed verzorgd ga je je vaak mooier, zelfverzekerder en beter voelen. Dit zorgt er automatisch voor dat je ook meer zelfvertrouwen krijgt. Als je jouw mooiste kleren aantrekt en naar de kapper bent geweest voel jij je vaak zelfverzekerder dan normaal, toch?

Deze ‘fake it till you make it‘ mentaliteit zorgt ervoor dat jij binnen no-time meer zelfvertrouwen ontwikkelt.

4. Denk aan je uitstraling (deel 2)

Hierboven kwam de ‘fake it till you make it‘ mentaliteit al aan bod. Hieronder lees je wat nog meer kunt doen om meer zelfvertrouwen uit te stralen:

  • Kleed jezelf goed.
  • Werk aan je houding (hoofd omhoog, recht op lopen, geen hangende schouders etc).
  • Maak oogcontact.
  • Lach vaak(ook al ben je niet vrolijk, fake it till you make it!)

De bovenstaand punten zorgen ervoor dat je een betere uitstraling krijgt.

5. Erken je mindere eigenschappen

You were not born to perfect, you were born to be real.

Niemand is perfect. Gelukkig maar. Iedereen heeft mindere eigenschappen, en dat is oké. Je kunt jezelf blijven verbeteren.

Maar dan moet je jouw mindere eigenschappen wel erkennen. Dit zorgt namelijk voor meer innerlijke rust, zelfacceptatie en zelfvertrouwen.

6. Leer jezelf (nieuwe) vaardigheden aan

Ben je goed in koken? Dan heb zelfvertrouwen tijdens het koken. Ben je goed in voetballen? Dan voel jij je zelfverzekerd tijdens de voetbalwedstrijd.

Dingen die ons goed afgaan vinden we vaak leuk. Ook zijn we zelfverzekerder als we dingen doen waar we goed in zijn. Probeer daarom (nieuwe) vaardigheden te stimuleren.

7. Durf uit je comfortzone uit te stoppen

angst om fouten te makenHet is eng. Het is spannend. Maar door je comfortzone te verlaten zul je een wereld ontdekken met veel meer mogelijkheden die je voor onmogelijk achtte.

De enige manier om meer vertrouwen in jezelf te krijgen is door jouw angsten te overwinnen.

Door actie te ondernemen. Als je de dingen waarvoor je het bangst bent onder ogen gaat zien, zul je merken dat ze eigenlijk niet zo eng zijn.

Verlaat daarom je comfortzone. Probeer nieuwe dingen. Ga de wereld ontdekken.

Je zult leuke en minder leuke ervaringen meemaken, maar het zal er ook dat je in toekomst steviger in je schoenen staat.

8. Leef je eigen leven

Wil jij jouw zelfvertrouwen verbeteren? Wees dan weer de baas over je eigen leven.

Laat niemand anders dan jezelf bepalen hoe je moet leven. Neem de regie van je leven in eigen handen als je meer zelfvertrouwen wilt ontwikkelen. Als je de regie over je eigen leven hebt, zal je meer zelfvertrouwen ontwikkelen. 

Doe de dingen die jij leuk vindt. Neem beslissingen op basis van jouw eigen mening.

Natuurlijk mag je adviezen/meningen van anderen meenemen in je beslissingen. Maar het gaat erom dat je niet afhankelijk moet zijn van andermans meningen en/of adviezen.

Dit zou namelijk betekenen dat je niet het vertrouwen in jezelf hebt om in je eentje beslissingen te nemen.

9. Denk niet alleen aan jezelf

Je bent niet de enige op de wereld. Het is een goede zaak om anderen te helpen. Het geeft je een goed gevoel, meer zelfvertrouwen en de ander heeft er natuurlijk ook baat bij.

Geef ook regelmatig complimenten aan anderen (geef ook complimenten aan jezelf). Wees niet kritisch op een ander alleen maar om jouw gebrek aan zelfvertrouwen af te reageren.

Als jij ook aan een ander denkt zullen mensen je meer gaan respecteren. Bovendien zullen mensen ook meer geneigd zijn om complimentjes aan je te geven. Het is natuurlijk geen geheim dat complimentjes je zelfvertrouwen een boost geven!

Denk daarom niet alleen aan jezelf, maar ook aan een ander.

10. Ontwikkel een positieve mindset

geef meer dan dat je neemtHet hebben van een positieve mindset is een belangrijk onderdeel voor een sterk en blijvend zelfvertrouwen. Probeer elke dag een positieve instelling te hebben.

Meer positiviteit zorgt dat je meer plezier, geluk en succes in het leven hebt. Positiviteit is ook besmettelijk. Het geeft jezelf en de mensen om je heen meer energie.

Sta daarom positiever in het leven en omring jezelf met andere positieve mensen. Je zult snel merken dat je met meer zelfvertrouwen door het leven gaat.

Krijg meer vertrouwen in jezelf  deze 7 tips

Dit waren de 10 tips om jouw zelfvertrouwen te verbeteren. Onderneem vandaag nog actie om de bovenstaande tips te gebruiken voor jezelf.

Heb je niet genoeg aan de bovenstaande 10 tips?

Dan heb ik goed nieuw voor je! Download gratis mijn e-book met 7 tips voor meer zelfvertrouwen gratis te downloaden.

Veel succes!

boeken over zelfvertrouwen
Up Next:

De top 3 beste boeken over zelfvertrouwen die je moet lezen!

De top 3 beste boeken over zelfvertrouwen die je moet lezen!